Mooi nieuws rond de academische werkplaats Affect-us

Een nieuwe naam
De Academische werkplaats Sociale relaties en gehechtheid heeft per 2024 een nieuwe naam: Affect-us. Affect-us is een samenwerkingsverband tussen Bartiméus, Ons Tweede Thuis, Odion en de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij richt zich op het ontwikkelen van methoden en middelen ter verbetering van sociale relaties en gehechtheid bij mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking. In dit filmpjeleggen we uit wat een Academische werkplaats is en waarom we hebben gekozen voor deze nieuwe naam.

Een mooi jaar
De Academische werkplaats Affect-us heeft in 2023 een mooi jaar gehad waarover wij graag vertellen in ons jaarverslag 2023. We beschrijven daarin onze activiteiten en lopende onderzoeken. Het jaarverslag komt tot leven dankzij artikelen waarin onze medewerkers, ervaringsdeskundigen en samenwerkingspartners enthousiast vertellen over hun ervaringen met deze onderzoeken.

Jaarverslag 2023 Academische werkplaats 

Voortzetting van onze leerstoel
Een belangrijk onderdeel van onze academische werkplaats is de leerstoel die voor Paula Sterkenburg is ingesteld. Als bijzonder hoogleraar is haar opdracht om bij te dragen aan de kwaliteit van leven voor mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking. Met de focus op sociale relaties en ICT-toepassingen als hulpmiddel. Onlangs hebben we het goede nieuws gekregen dat de herbenoeming van Paula voor deze leerstoel en de financiering ervan wordt voortgezet tot zeker 2029. We zullen ons dus ook de komende jaren met veel enthousiasme blijven inzetten voor mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking.

Meer informatie over Affect-us is te vinden op onze website www.affect-us.nl

Other news

Ons Tweede Thuis benoemt Marcel Mucek als tweede bestuurder

Regionale zorgorganisatie krijgt meerhoofdige Raad van Bestuur Aalsmeer, 4 januari 2024 – Ons Tweede Thuis benoemt Marcel Mucek (58) tot nieuwe bestuurder. Mucek, afkomstig ...

Lees meer
Lees meer over Ons Tweede Thuis benoemt Marcel Mucek als tweede bestuurder

Open middag bij de Zevenster op 6 december

Op woensdag 6 december organiseert kinderdienstencentrum de Zevenster een open middag. Bij de Zevenster wordt de ontwikkeling van elk kind gestimuleerd, ...

Lees meer
Lees meer over Open middag bij de Zevenster op 6 december

JIJ & IK Magazine juli 2023

In het nieuwe JIJ & IK Magazine zoomen we in op innovatie. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het ...

Lees meer
Lees meer over JIJ & IK Magazine juli 2023