De polikliniek is tijdelijk gesloten voor nieuwe aanmeldingen vanwege openstaande vacatures.

Goede ondersteuning en behandeling van mensen met een beperking begint bij goed weten wat er aan de hand is. Het Adviespunt van Ons Tweede Thuis kent een transdisciplinaire aanpak. Hiermee bedoelen we een aanpak waarbij de kennis vermenigvuldigd wordt. Wij bieden consultatie, advies, therapie, diagnostiek, behandeling en training. Onderdeel van het Adviespunt is een polikliniek arts VG.

Bij het Adviespunt werken onder anderen artsen verstandelijk gehandicapten (arts VG), gedragsdeskundigen, therapeuten, logo­pedisten, maatschappelijk werkers, trainers en casemanagers. Samen met de cliënt en het netwerk vormen we een integraal beeld van de cliënt en de wereld waarin hij leeft. De uitkomsten geven inhoud en richting aan de begeleiding en behandeling.

Alle informatie op één centraal punt. Alle ondersteuning georganiseerd vanuit één punt: het Adviespunt

We leveren behandeling altijd op maat. Zo zorgen we ervoor dat de behandeling goed aansluit bij de vraag en bij de mogelijkheden van alle betrokkenen.

  • Levensbeschouwende ondersteuning

    Cliënten die behoefte hebben aan ondersteuning op levensbeschouwend vlak, kunnen terecht bij onze pastorale medewerkers. Zij ondersteunen cliënten bij alles wat je bezig kan houden aan levensvragen. Bijvoorbeeld bij ziekte of wanneer je te maken krijgt met verdriet omdat iemand is overleden. We praten met je en helpen je om met je ziekte of je verdriet om te gaan. Ook begeleiden we locaties als er een bewoner overlijdt. Deze ondersteuning is er voor bewoners en begeleiding.

    We willen allemaal graag ons leven op onze eigen manier leiden. Daarbij speelt levensbeschouwing een rol en die kan religieus zijn of niet. Ons Tweede Thuis begeleidt cliënten met respect voor zijn/haar overtuiging. Als begeleiders tegen vragen aanlopen, kunnen zij ook terecht bij de pastorale medewerkers.

    Vieringen

    We vinden het belangrijk dat iedereen zijn geloof kan beleven op zijn eigen niveau. Daarom zijn er iedere maand vieringen. In deze vieringen, met een protestants karakter, is alles zoveel mogelijk afgestemd op de belevingswereld van de cliënten. Natuurlijk is iedereen van harte welkom in deze vieringen.

    • op de eerste zondag van de maand in dagcentrum Amstel-Meer, Jasmijnstraat 33, Aalsmeer
    • op de tweede zondag van de maand in dagcentrum Westwijk, Augusta de Witlaan 2, Amstelveen.
    • op de derde zondag van de maand in dagcentrum Ringvaart, Kaj Munkweg , Hoofddorp

    De vieringen beginnen om 10.30 uur. In augustus zijn er geen vieringen en in december zijn er andere tijden en dagen voor de viering.

    Er is één woon- en dagcentrum met een specifiek joods karakter in Amstelveen, woon- en dagcentrum Maccabiadelaan. In de gemeenschappelijke ruimtes gelden de joodse spijswetten. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag zijn er regelmatig sjabbatvieringen. Bewoners gaan met vrijwilligers naar de sjoel.

Voor professionals

Ook professionals helpen wij graag verder. Huisartsen, medisch specialisten, paramedici en professionals in de GGZ, wijkteams of gemeenten kunnen bij ons terecht met vragen over verstandelijke beperkingen.

Training

Het Adviespunt van Ons Tweede Thuis geeft ook regelmatig trainingen over verschillende doelgroepen of over specifieke thema’s, bijvoorbeeld trainingen over:

  • Mensen met een ernstige meervoudige beperking
  • Mensen met een lichte verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag
  • Omgaan met seksualiteit
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling van de cliënt
  • Ondersteunende gebaren
  • Autisme.

Het Adviespunt traint professionals maar ook andere betrokkenen bij mensen met een beperking zoals mantelzorgers, vrijwilligers, wijkteams en ketenpartners. Iedere training bevat een combinatie van theorie en praktijk. De trainingen kunnen op maat en incompany worden aangeboden.

Financiering

Er zijn diverse financieringsmogelijkheden voor training, onderzoek en behandeling. Dit gebeurt o.a. via het behandelcomponent van het zzp, een behandelindicatie vanuit de Jeugdwet, een Wmo-indicatie (indien er sprake is van begeleiding individueel) of via de zorgverzekering. Het Adviespunt denkt graag mee over de mogelijkheden.

Ons aanbod

Jouw vraag is leidraad voor ons onderzoek en/of onze behandeling. Na de aanmelding gaan we met je in gesprek om je vraag verder te verduidelijken. Daarna stemmen we met je af welk onderzoek en/of behandeling nodig is en wie erbij betrokken worden.

Overzicht van het aanbod

Aanmelden

Wil je behandeling aanvragen? Vul dan het aanmeldformulier in.

De polikliniek is tijdelijk gesloten voor nieuwe aanmeldingen vanwege openstaande vacatures.

Aanmelden extern

Aanmelden intern

Aanmelden KDC/ambulant

Goedemorgen,
hoe kunnen wij je helpen?

Adviespunt

Secretariaat