Topmenu

Cadeau buurtcomité ‘schot in de roos’

Buurtvereniging de Pomp is opgericht aan het eind van de Tweede Wereldoorlog en bestaat al 74 jaar. Of liever, bestond. Doordat iedereen ouder werd waren er uiteindelijk geen bestuursleden meer te vinden om alle activiteiten te organiseren en moest de vereniging zichzelf opheffen.

Opgericht in de Tweede Wereldoorlog

De Pomp is opgericht als buurtinitiatief uit de oorlog. De bezetter dreigde de watertoevoer in Aalsmeer af te sluiten en om een ramp te voorkomen sloegen de bewoners gezamenlijk zelf een put… met een pomp. Na de oorlog verdween de pomp, maar de vereniging bleef. Die zette zich in voor ouderen-activiteiten in de buurt: excursies, reisjes en bijvoorbeeld wandelen met senioren.

Goed doel

Bij de opheffing van de vereniging was er nog geld in kas en werd gezocht naar een goed doel dat in lijn lag met haar activiteiten. Een van de gelukkigen werd dagcentrum Amstel-Meer van Ons Tweede Thuis. Ze zijn nu de trotse bezitter van een ‘Qwiek’. Een apparaat waarmee je beeld projecteert op muur of plafond. Zeer gebruikersvriendelijk en met prachtig beeldmateriaal. Dat is bijvoorbeeld goed in te zetten voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Het geeft afleiding en rust en kan tegelijkertijd een mooi middel zijn bij ingewikkelde momenten als de verschoning.

Enthousiaste cliënten

Het buurtcomité  kwam de Qwiek zelf aanbieden en vervolgens was er een demonstratie door de fabrikant. Daar werd al bijzonder enthousiast op gereageerd door de cliënten van Amstel-Meer. Kortom een schot in de roos.

    

Comments are closed.