Topmenu

Een goed leven


Een goed leven.
Een kort zinnetje… maar met grote impact!  Op deze pagina vertellen we verhalen. Verhalen van mensen die wonen en werken bij Ons Tweede Thuis. Mensen die hun vraagtekens en hun uitroeptekens bij een goed leven zetten.  Maarten Nolte bijt de spits af. Hij vertelt erover in het JIJ&IK magazine en is daarom deze weken de “banner” van Ons Tweede Thuis

Niet voor iedereen even makkelijk

Maarten: “Een goed leven voor mij kan niet zonder ademen! Je leven begint er mee en als je adem stopt, eindigt het. Zonder adem heb je niks. Het is niet voor iedereen even makkelijk. Er zijn veel mensen met een beperking die er moeite mee hebben.

Ik heb een heel goed leven

Als ik het over mezelf heb is rust in mijn hoofd belangrijk. Dat gaat namelijk niet vanzelf. Ik moet een plek hebben waar het rustig is. Een eigen kamer waar ik mijn ding kan doen, een boekje lezen en tv kijken. Een kamer in een huis waar de sfeer goed is, waar je de mensen echt kent, waar je huisgenoten een deel vormen van je privéleven. Familie: heel belangrijk! Ze zijn er altijd als ik ze nodig heb. En werk natuurlijk. Als ik schilder op het atelier, valt de hele wereld weg. Al die dingen waar ik nu met jou over praat, die heb ik. Misschien geloof je me niet, maar ik heb een heel goed leven.”