Topmenu

Oculus go


De Oculus Go is een Virtual Reality bril waarmee je allerlei films kunt bekijken en games kunt spelen in 3D. De bril kan dienen ter ontspanning, maar zou ook ingezet kunnen worden om de belevingswereld van cliënten te vergroten. Je verbindt de bril met de wifi en daarmee heb je (vaak wel tegen betaling)  toegang tot diverse apps en films. Daarnaast kun je de bril bijvoorbeeld ook verbinden aan je Netflix account. Deze films zijn niet 3D maar je waant je dan in een soort bioscoop. De bril staat op zichzelf, je hebt er geen computer of smartphone voor nodig.

Onderstaand het verhaal over cliënt X.  Hij probeerde de bril zinvol uit en we volgen hieronder de stappen van Zinvol uitproberen.

Waarom dit product?

X heeft moeite met het los laten van spanning en kan na het werk vaak maar moeilijk de dag achter zich laten. Het krijgen van allerlei prikkels uit de omgeving helpt hier niet aan mee. Hij vraagt zich af of de bril hem kan helpen om beter te kunnen ontspannen.

Wat wil hij weten?

Hij wil er vooral achter komen wat je allemaal kunt met de bril en of deze gemakkelijk en prettig in gebruik is:  Welke films kun je ermee kijken en kan ik deze zelf gemakkelijk vinden? Past de bril eigenlijk wel over een gewone bril? En vind ik het eigenlijk wel prettig om 3D te kijken of word ik er duizelig van.

Uitproberen

Als begeleider zorgde ik voor een goede uitleg over de bril en ondersteunde ik hem bij het maken van de verbindingen. Gedurende het uitproberen stonden we samen geregeld even stil bij de ervaringen. Wat vond hij prettig en wat niet, waar liep hij tegen aan, waar had hij hulp bij nodig? Stap voor stap hielp ik hem op weg en kregen we zicht op wat de bril kan en wat X. ermee kan. Om tot een goede uitleg te kunnen komen was het wel nodig dat ik de bril zelf ook even uitprobeerde.

Evaluatie

Voor X. was het experiment succesvol.  Hij vindt de bril prettig in gebruik en met enige hulp kan hij er zelf goed mee uit de voeten. Hij kan zich met de bril goed afsluiten van alles wat er om hem heen gebeurt en het helpt hem inderdaad om beter in de ontspanning te komen na een dag werken. Ook hebben we samen gekeken naar de kosten, want ook dat is natuurlijk belangrijk! X.  weet nu wat hij van de bril kan verwachten en weet dus beter wat hij aanschaft als hij dit besluit te doen.  

Om er achter te komen wat zo’n bril kan betekenen voor onze doelgroep heeft Ons Tweede Thuis  er een aantal aangeschaft om uit te proberen. Heb je interesse, laat het ons weten via innovatie@onstweedethuis.nl