Topmenu

Robot Tessa


De kop is eraf, robot Tessa is op reis. David had de primeur! Na de inspiratiesessie is de leverancier met David mee naar huis gegaan om Tessa te installeren, waarna David er zelf mee aan de slag is gegaan.

David had geen verwachtingen en is er blanco in gegaan. Hij heeft er geen spijt van! Naast dat hij het leuk vond om eens iets nieuws uit te proberen, vond hij Tessa gemakkelijk in gebruik: “ Tessa doet gewoon wat je ervan vraagt!”  Via een web app kun je Tessa programmeren om reminders en vragen uit te laten spreken. David vond dit eenvoudig om te doen en het werkte prima. David vond het ook wel een soort gezellig, iemand is huis. Ze heeft een prettige stem waarmee ze de reminders uitspreekt en omdat ze met haar ogen knippert krijg je het gevoel dat ze er nog is, al heeft ze natuurlijk geen ziel! David denkt dat Tessa echt iets kan betekenen voor mensen die vergeetachtig zijn of heel chaotisch. Zelf regelt hij veel met de reminders via zijn smartphone en dit is voldoende voor hem. Hij laat Tessa daarom graag weer gaan zodat iemand anders haar kan uitproberen.

Ben je nieuwsgierig naar wat Tessa allemaal kan en wat ze voor je locatie zou kunnen betekenen? Meld je dan aan via innovatie@onstweedethuis.nl.  Meer informatie vind je op www.tinybots.nl of bekijk het filmpje Agaath en Tessa.