Topmenu

Tovertafel


De tovertafel projecteert licht op een tafel/mat/rolstoelblad. Het daagt mensen uit om (samen) plezier te hebben, te beleven en te bewegen. Door op de projectie te drukken of bijvoorbeeld ernaar toe te bewegen is er actie en reactie. De tovertafel is een kastje aan het plafond. Er zijn verschillende spellen beschikbaar. Voor meer informatie zie: https://tovertafel.nl/

Naast de tovertafel zijn ook andere soortgelijke innovaties beschikbaar die hieraan voor aanschaf. Vaak kun je materialen op proef krijgen.

De Wollewei gebruikt nu enige tijd de tovertafel. De begeleiders zijn enthousiast en de kinderen worden blij als de tovertafel wordt aangezet. De tovertafel is vast onderdeel van in het dagprogramma. De tovertafel stimuleert op cognitief en sociaal gebied en geeft ontspanning. De kinderen kunnen er bijvoorbeeld memory opspelen. Zij moeten op hun beurt wachten en hebben samen veel plezier.

De tovertafel is vrij zwaar en kun je niet zomaar verplaatsen naar een andere ruimte. Alle groepen gebruiken nu de tovertafel, van de EMB/groep tot de structuurgroep. De tovertafel heeft verschillende spellen die aansluiten op de doelgroepen.

Bekijk hier een heel kort filmpje over de tovertafel.