Topmenu

Gehandicaptenzorg Aalsmeer


Iedereen heeft kwaliteiten en mogelijkheden. Als je een beperking hebt, heb je soms hulp nodig. Dan zijn wij er voor jou en voor je familie. Wij begeleiden en ondersteunen mensen met een beperking. In onze woonvoorzieningen, werkcentra en dagcentra, kinderdienstencentrum, speciale buitenschoolse opvang, dagopvang en bij mensen thuis. Dat kan 24 uur per dag of een paar uur in de week. JIJ&IK is onze slogan. JIJ&IK betekent dat we samen kijken wat nodig is: wat zijn jouw mogelijkheden, wat kun je zelf, hoe kunnen mensen in je omgeving je helpen en hoe kunnen wij je helpen.

Eigen regie is voor iedereen belangrijk, ook als je een beperking hebt. In het klein zoals bedenken welke kleren je aan wilt. Of in het groot zoals zelf je financiën beheren. We maken samen afspraken over hoe wij je ondersteunen. Die afspraken staan in het cliëntplan. Zo weet iedereen wat we afgesproken hebben.

Meedoen

Nog een belangrijk thema: meedoen in de samenleving, participeren. Meedoen kan betekenis geven aan je leven. Meedoen kan op allerlei manieren: wandelen in de buurt, met een vrijwilliger naar de markt, zelf vrijwilligerswerk doen, in de buurtsuper je boodschappen doen, werken in het verzorgingshuis in je eigen dorp.

We doen het niet alleen

Wij hebben als zorginstelling natuurlijk onze eigen deskundigheid. We zijn betrokken en onze medewerkers zijn goed opgeleid. Bovenal werken zij met veel plezier. Maar we doen het niet alleen. We werken samen: met jou, met de mensen in je omgeving, met andere zorginstellingen, met de gemeenten. We leren van elkaar zodat we je beter kunnen ondersteunen. In Aalsmeer werken we samen met bijvoorbeeld de gemeente Aalsmeer en met Amstelring. Ook werken we samen met de Vrije Universiteit.

Wat is er in Aalsmeer voor mensen met een beperking

In Aalsmeer en Kudelstaart zijn acht locaties van Ons Tweede Thuis. We geven ook ondersteuning bij je thuis of bij de opvoeding. De ondersteuning krijg je dan vanuit een wijkteam. De wijkteams hebben veel kennis en ervaring in huis. Ze kennen de wijk met alle activiteiten en organisaties. Zij werken nauw samen met anderen. Er zijn in Amstelveen een paar wijkteams. Vind hier het wijkteam bij jou in de buurt.

Kinderen

Volwassenen

In Aalsmeer is een centrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel: 
Mendel

In Amstelveen is er een woonvoorziening voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel:
Woonvoorziening Mozaiek
en voor mensen met een joodse achtergrond:
Woon- en dagcentrum Maccabiadelaan

In Uithoorn zijn locaties voor mensen met autisme en normale begaafdheid:
Cluster Leopoldlaan
Arbeidstrainingscentrum De Morgenster

Meer informatie

Voor onze ondersteuning heb je een indicatie nodig, vanuit de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke Ondersteuning of Wet Langdurige Zorg. Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling: 0297 353872 of zorgbemiddeling@onstweedethuis.nl.