Topmenu

Gehandicaptenzorg Uithoorn


Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter of familielid een beperking? En woon je in Uithoorn of De Kwakel? Dan zijn wij er voor jou! JIJ&IK is niet voor niets de slogan van Ons Tweede Thuis. We zijn er voor mensen met een beperking en hun omgeving. Samen werken we aan een goed leven voor mensen met een beperking. Ook in Uithoorn en omgeving. Hieronder vind je onze locaties in Uithoorn en De Kwakel en meer informatie over onze zorg en ondersteuning.

Samen kijken wat nodig is

Wij begeleiden en ondersteunen mensen met een beperking. In onze woonvoorzieningen, werkcentra en dagcentra, kinderdienstencentrum, speciale buitenschoolse opvang, dagopvang en bij mensen thuis. Dat kan 24 uur per dag of een paar uurtjes in de week. JIJ&IK betekent dat we samen kijken wat nodig is: wat kan je zelf, wat kan iemand uit je omgeving en waar kunnen wij jou ondersteunen.

Eigen regie ook met een beperking

Eigen regie is voor iedereen belangrijk, ook als je een beperking hebt. In het klein zoals bedenken welke kleren je aan wilt of in het groot zoals zelf je financiën beheren. We maken samen afspraken over hoe wij je ondersteunen. Die afspraken staan in het persoonlijk ondersteuningsplan. Zo weet iedereen wat we afgesproken hebben.

Meedoen

Nog een belangrijk thema: meedoen in de samenleving, participeren. Meedoen kan betekenis geven aan je leven. Meedoen kan op allerlei manieren: wandelen in de buurt, met een vrijwilliger naar de markt, zelf vrijwilligerswerk doen, in de buurtsuper je boodschappen doen, werken in het verzorgingshuis in je eigen dorp.

We doen het niet alleen

Wij hebben als zorginstelling natuurlijk onze eigen deskundigheid. We zijn betrokken en onze medewerkers zijn goed opgeleid. Bovenal werken zij met veel plezier. Maar we doen het niet alleen. We werken samen: met jou, met de mensen in je omgeving, met andere zorginstellingen, met de gemeenten. We leren van elkaar zodat we je beter kunnen ondersteunen. In Uithoorn werken we samen met de gemeente Uithoorn, Vita. Ook werken we samen met de Vrije Universiteit.

Wat is er in Uithoorn voor mensen met een beperking

In Uithoorn en De Kwakel zijn tien locaties van Ons Tweede Thuis. We geven ook ondersteuning bij je thuis of bij de opvoeding. De ondersteuning krijg je dan vanuit een wijkteam. De wijkteams hebben veel kennis en ervaring in huis. Ze kennen de wijk met alle activiteiten en organisaties. Zij werken nauw samen met anderen. Er zijn in Amstelveen een paar wijkteams. Vind hier het wijkteam bij jou in de buurt.

Kinderen

Volwassenen

In Amstelveen en Aalsmeer zijn er een woonvoorziening en centra voor voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel:
Dagcentrum Mozaiek
Woonvoorziening Mozaiek
Mendel
en voor mensen met een joodse achtergrond:
Woon- en dagcentrum Maccabiadelaan

Meer informatie

Voor onze ondersteuning heb je een indicatie nodig, vanuit de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke Ondersteuning of Wet Langdurige Zorg. Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling: 0297 – 353872 of zorgbemiddeling@onstweedethuis.nl.