Topmenu

Hoe gaat het met het hackathon team van Ons Tweede Thuis


Een korte indruk van iedere dag

DAG 1

Het resultaat van de eerste dag van de hackathon!
Vandaag zijn we aan de gang gegaan met de probleemstelling, hebben we gedroomd, gebrainstormd, geschetst en super hard gewerkt aan een mogelijk oplossing voor de probleemstelling. Morgen gaan we bij de ervaringsdeskundigen ophalen wat vinden zij hiervan? Wat is goed en wat kan beter zodat we hier morgen op kunnen voortborduren!

DAG 2

Dag 2 van de hackathon zijn we begonnen door bij de ervaringsdeskundigen op te halen of we op de goede weg zijn?! We hebben hieruit mooie opbouwende punten gekregen waar we op verder  zijn gaan borduren. We hebben de klantbehoefte in kaart gebracht en het product hiernaast gelegd en we lijken een match te hebben gevonden!! Morgen gaan we met de bouwers aan de slag en de eerste testfase in! Spannend!

DAG 3

Vandaag zit alweer dag 3 van de hackathon erop! 😅. Vandaag is het business model in elkaar gezet voor ons idee. Wat we precies aan het maken zijn blijft nog even onder ons 😉. Vrijdag gaan we dit via verschillende kanalen presenteren aan jullie. We zijn begonnen met ons prototype en hebben deze bij de ervaringsdeskundigen weer voorgelegd. Weer mooie input hieruit ontvangen waar we weer op verder kunnen morgen om ons definitieve prototype af te maken 💪🏻

DAG 4

Hackathon dag 4
De 4e dag van de hackathon! De dag waarop we nog 1x de ervaringsdeskundigen met ons mee hebben laten kijken om de puntjes op de “i” te zetten wat betreft ons product. Verder heeft de dag natuurlijk in het teken gestaan van onze pitch (presentatie) van vrijdag! Om een tip van de sluier op te lichten alvast een tekening…. Uiteraard gaan we na vrijdag nog met jullie delen wat het eindproduct is geworden!! Ondertussen worden we in conditie gehouden door de Kookgroep SamenFit die vandaag de perfect uitgebalanceerde lunch serveerde.

 

DAG 5:

De dag van de pitch. Heel spannend. Hoe zal het gaan en wat doen de andere organisaties. We zijn goed voorbereid. In de middag de pitch. Trots op het resultaat dat we met vijf dagen focus hebben bereikt. En dank alle mensen die hebben geholpen en in het bijzonder onze ervaringsdeskundigen.

 

De Pitch

Het Hackethon team van Ons Tweede Thuis is 4 dagen lang op middelpolder aan de slag gegaan. Probleemstelling: hoe helpen we clienten hun leven zelfstandig vorm te geven Clienten hebben meegedacht en gewerkt. Resultaat: een app waarmee je kan werken aan je doelen. Hij helpt bij contact maken met mensen in je netwerk. en je netwerk te vergroten. Zo leer je zelf kiezen wie jou het beste kan helpen. Een app dus om je te verbinden met anderen en talent in te zetten. Samen met 34 andere teams van collega organisaties hebben ze hun idee gepitched op 13 april:de ‘demoday’. Kijk naar het filmpje.

terug naar goed leven pagina