Topmenu

Hoe beleef jij onregelmatig werken? De enquête….

De wereld verandert: we leven steeds meer in een 24 uursmaatschappij. In ruim 85 procent van de gemeenten mogen winkels open zijn op zondag, sportscholen zijn niet alleen tijdens kantoortijden te bezoeken en dankzij internet en social media kun je – als je dat wilt – je vrienden en familie 24 uur per dag bereiken. Dat betekent ook iets voor je werk. De werkgevers- en werknemersorganisaties zijn benieuwd hoe medewerkers in de gehandicaptenzorg hier tegenaan kijken. Hoe beleven zij het werken op onregelmatige uren en in wisselende diensten? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat is belangrijk voor een goede balans tussen werk en privé? En als je onregelmatig werkt, wat moet daar dan tegenover staan?

Om hier een goed beeld van te krijgen, is er een landelijk onderzoek gestart. Ons Tweede Thuis vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers aan het onderzoek meedoen. Zo kunnen zij hun stem laten horen. De uitkomsten van het onderzoek worden besproken door de CAO-partijen.

Doe mee en laat je stem horen! Ook jouw mening telt! Hoe het werkt? Simpel: we vragen je om de vragenlijst in te vullen. Het kost ongeveer een kwartier van je tijd en invullen kan tot 18 augustus.

Ja, ik doe mee

Over het onderzoek naar beleving onregelmatig werken

De vragenlijst is onderdeel van een breder onderzoek naar de beleving van onregelmatig en in wisselende diensten werken in de gehandicaptenzorg. Bij zes organisaties zijn er interviews en groepsgesprekken gehouden. Daarin werd gesproken over de voor- en nadelen van onregelmatig werken. Het onderzoek wordt namens de CAO-partijen in de gehandicaptenzorg (werkgeversorganisatie VGN en werknemersorganisaties CNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en FNV Zorg & Welzijn) uitgevoerd door Modernworkx.

Comments are closed.