Topmenu

Het horecavak leren; Laurens vertelt

Hoi ik ben Laurens en ik ben 19 jaar. Ik woon bij mijn ouders Sandra en Jan in Nieuw Vennep. Mijn zusje Cleo woont hier ook en mijn zus Elma is al het huis uit. Ik ga vanaf nu regelmatig een blog met jullie delen. Deze blog gaat over mijn leven, wat ik mee maak, waar ik blij van word of wat ik moeilijk vind.

Het horecavak leren

Ik heb veel dromen eentje hiervan is het runnen van een eigen restaurant. Hoe pak ik dat aan? Met hulp van mijn moeder heb ik ervaringsplekken gezocht. Ik werk nu al een tijdje iedere woensdag bij restaurant Oh. En vanaf half september ben ik gestart bij Zaai Kweek & Eet. Allebei in Aalsmeer.

Nieuwe dingen leren

Ik leer graag in de praktijk. En ik houd er ook van om afwisseling in taken te hebben. En dat is mogelijk bij Oh en Zaai Kweek & Eet. Er is iedere keer een ander plan wat ik kan doen. Het werk is heel afwisselend en mijn collega’s zijn erg aardig. Zo heb ik bij Zaai Kweek & Eet de bodem gemaakt voor cheese cake en heb ik alle ingrediënten bij elkaar gezocht om pizza te bakken op locatie. Zij doen namelijk ook catering. Bij Oh heb ik lekkere Mexicaanse hapjes gemaakt voor het personeel.

Een hele mooie klus

Ik ben nieuwsgierig en praat graag met mensen. Vandaar dat Michael, hij runt Zaai Kweek & Eet iets leuks heeft bedacht. Op 19 oktober aanstaande ben ik gastheer en verwelkom ik alle gasten. Ik heb er nu al zin in. Dat wordt een top avond.

Tot gauw

Laurens

Lees hier hoe Laurens de avond heeft ervaren dat hij gastheer was

Lees hier de eerste ervaringen bij restaurant Oh

Comments are closed.