Topmenu

Slimmer werken


In een tijd waarin het altijd “druk, druk, druk” is, de administratieve lasten toenemen en daarmee de werkdruk stijgt, is het belangrijk om na te denken over hoe het SLIMMER kan.  

Tegenwoordig zijn er diverse manieren waarmee je de werkdruk onder controle kunt houden, je werkwijze kunt vergemakkelijken of bijvoorbeeld je manier van werken kunt veranderen. Allemaal met als doel: het gezond houden van lijf en geest, en het overhouden van energie en tijd waar het voor bedoeld is: de zorg voor de cliënt! 

Waar kun je aan denken bij Slimmer werken? 

  • Het ECD; hoewel het voor sommigen soms misschien nog flink zoeken is in het ECD is het digitaliseren van onze clientgegevens een belangrijke stap in het makkelijker maken van de administratieve rompslomp. Want administreren moeten we sowieso, maar dan graag wel zo snel en effectief mogelijk!
  • Staand werken; heb je wel eens last van je lijf tijdens het werken of het doen van administratie? Probeer goed na te gaan wat je nodig hebt om dit te verminderen, en of je misschien meer variatie in je houdingen kunt aanbrengen. Ook zijn er regelmatig i.s.m. de ergotherapeuten specifieke tiltrainingen i.s.m. de ergotherapeuten. Ook hiermee kun je slimmer werken in je dagelijkse activiteiten. 
  • Beeldbellen; met de komst van Whatsapp is er een wereld opengegaan, en is niemand meer zo ver weg. Probeer eens om te denken wanneer het maar niet lukt om die paar mensen bij elkaar te krijgen voor een vergadering. Al dat geregel zorgt vooral voor vertraging en daardoor stress. Maar is het wel echt nodig dat iedereen erbij is? Of kan er iemand inbellen en zo zijn plekje op de tafel creëren? Wist je ook dat je telefonisch met meerdere mensen een gesprek kunt starten?
  • De ZorgApp via één app eenvoudiger registreren van verschillende handelingen (in onderzoeksfase)