Topmenu

Op school en na schooltijd


Kinderen willen spelen, met anderen of rustig alleen.
Zij hebben daarvoor wel een veilige omgeving nodig.
Die is er op school en thuis maar ook bij de buitenschoolse opvang, vakantieopvang en weekend-dagopvang van Ons Tweede Thuis.

Samen naar school

Als ouder wil je graag dat je kind naar een gewoon kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of basisschool gaat. Dat kan niet altijd als je kind een beperking heeft of een achterstand in de ontwikkeling. Dan is er extra begeleiding nodig. Ons Tweede Thuis geeft die begeleiding (integratiebegeleiding). Wij observeren je kind binnen het dagverblijf, speelzaal of school en begeleiden je kind in de groep. We geven ouders, leidster of leerkracht adviezen. Deze begeleiding is altijd tijdelijk.

Speciale buitenschoolse opvang

Na schooltijd spelen met leeftijdsgenoten in een veilige en plezierige omgeving? Dat kan bij de speciale buitenschoolse opvang. Twee medewerkers begeleiden een groep kinderen en organiseren activiteiten rond allerlei thema’s.

De kinderen drinken na schooltijd eerst samen iets en gaan dan aan de slag: bouwen met lego, duplo, knex of blokken, tekenen, schilderen, huiswerk maken, een boekje lezen, spelen met verkleedkleren of poppenkastpoppen, spelletjes doen, sporten in de gymzaal, spelen op de computer of tv kijken. Iedere dag gaan we naar buiten: buiten spelen of met begeleiders boodschappen doen.

De speciale buitenschoolse opvang is na schooltijd tot half zeven ’s avonds, op scholen voor speciaal onderwijs. Je regelt zelf vervoer voor je zoon of dochter vanaf de school voor speciaal onderwijs naar huis. Tijdens de schoolvakanties is er vakantieopvang.

Deze opvang is bedoeld voor kinderen die door hun beperking of gedrag speciale aandacht nodig hebben in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Zij kunnen niet naar de gewone buitenschoolse opvang. De locatie Haarlem is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Onze locaties voor speciale buitenschoolse opvang:
Speciale buitenschoolse opvang De Dolfijn in Uithoorn
Speciale buitenschoolse opvang De Wending/De Schakel in Amstelveen
Speciale buitenschoolse opvang J.P. Heijeschool in Hoofddorp
Speciale buitenschoolse opvang Van Voorthuijsenschool in Hoofddorp
Speciale buitenschoolse opvang Van Voorthuijsenschool in Haarlem

Vakantieopvang

Vakantie is om van te genieten. Maar kinderen en jongeren met een beperking of achterstand in hun ontwikkeling hebben vaak hulp nodig bij de invulling van hun dag. Voor hen is er vakantieopvang tijdens alle schoolvakanties.

In groepen van 8 tot 12 kinderen worden elke dag allerlei activiteiten gedaan: spel en sport (binnen en buiten), creatieve activiteiten, boodschappen doen, naar de markt, koken of bakken, dagje uit (dierentuin, bos), bioscoop, muziek maken, DVD kijken. De vakantieopvang is van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur (niet op feestdagen) op verschillende locaties in de regio Amstelland en de Meerlanden en in Haarlem. Je kunt je zoon of dochter zelf brengen en halen. Als je een indicatie hebt voor vervoer, kan het vervoer geregeld worden door Ons Tweede Thuis (dit geldt niet voor de locatie Haarlem).

Voor wie?
Voor alle kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar die gebruik maken van het speciaal onderwijs. Zij wonen in de regio Amstelland, Meerlanden, Zuid-Kennemerland of IJmond.

Tijden vakantieopvang
J.P. Heijeschool, Van Voorthuijsenschool Hoofddorp en Haarlem en De Wending/Schakel: van 08:30 uur tot 16:30 uur
De Dolfijn: 09:00 tot 17:00 uur

Klik hier om je kind in te schrijven voor vakantieopvang.

Weekend-dagopvang

In het weekend spelen, relaxen en plezier maken met elkaar. 
Dat kan bij de weekendopvang.
Je kunt er van alles doen: snoezelen, buiten spelen, spelletjes.
Er is een tovertafel, gymzaal, springkussen, enz.
Woon- en dagcentrum Hoofdweg in Hoofddorp heeft zaterdagopvang en zondagopvang in de oneven weken. Klik hier voor de flyer.
Kinderdienstencentrum De Wollewei in Haarlem heeft zondagopvang.
Kinderdienstencentrum Nifterlake in Amstelveen heeft logeren. Klik hier voor de flyer.