Topmenu

Logeren en wonen


Logeren

De zorg voor een kind met een beperking vraagt veel van ouders. Het kan fijn zijn om die zorg te delen, maar we begrijpen heel goed dat het  geen eenvoudige stap is. Logeren bij een van onze woonlocaties biedt een laagdrempelige mogelijkheid om hier aan te wennen. Je mag van ons verwachten dat we voor een veilige, warme en liefdevolle omgeving zorgen. Samen met jou maken we afspraken over de begeleiding van je zoon of dochter. De logees komen op afgesproken tijden. Dit kan gaan om een nacht of een weekend. Logeren is tijdelijk. 

Ons Tweede Thuis heeft een klein aantal logeerplekken op bestaande woonlocaties en bij kinderdienstencentrum Nifterlake. We kijken welke locatie het beste bij je kind past. Op dit moment is er een wachtlijst voor logeren.

(Deeltijd)wonen

Het kan zijn dat je kind vanwege een beperking niet meer bij je thuis kan wonen, maar de zorg uit handen geven is niet niks. Je kind kan eerst logeren bij Ons Tweede Thuis, dan in deeltijd wonen en daarna, als het nodig is, de hele week. Er zijn woonvoorzieningen speciaal voor kinderen. Jij kent je kind natuurlijk het beste. Daarom betrekken we jou als ouder steeds intensief bij hoe we je kind ondersteunen en begeleiden.

Wooncentrum Kaj Munkweg in Hoofddorp
Woonvoorziening IJweg in Hoofddorp
Woonvoorziening Beethovenlaan in Aalsmeer
Woonvoorziening Burchtpoort in Nieuw Vennep
Woonvoorziening De Marius Meijboom in Amsterdam

Nog geen plek beschikbaar?

Er is een wachtlijst voor zowel logeren als wonen op onze locaties. Neem contact op met Zorgbemiddeling om je kind aan te melden, via telefoonnummer: 0297 353872, of e-mail: zorgbemiddeling@onstweedethuis.nl.