Topmenu

Logeren en wonen


Logeren

Kinderen logeren graag maar kinderen met een beperking kunnen niet zomaar overal logeren. De zorg voor een kind met een beperking vraagt ook veel van ouders. Het kan fijn zijn om die zorg te delen. We begrijpen heel goed dat het misschien geen eenvoudige stap is om de zorg te delen. Je mag van ons verwachten dat we voor een veilige, warme en liefdevolle omgeving zorgen. Samen met jou maken we afspraken over de begeleiding van je zoon of dochter. 

Ons Tweede Thuis heeft een klein aantal logeerplekken op bestaande woonlocaties en bij kinderdienstencentrum Nifterlake. We kijken welke locatie het beste bij je kind past. Het aantal logeerplekken proberen we de komende jaren uit te breiden.

De logees komen op afgesproken tijden. Dit kan gaan om een nacht of een weekend. Logeren is tijdelijk. 

(Deeltijd)wonen

Het kan zijn dat je kind vanwege een beperking niet meer bij je thuis kan wonen, maar de zorg uit handen geven is niet niks. Je kind kan eerst logeren bij Ons Tweede Thuis, dan in deeltijd wonen en als het nodig is, de hele week. Er zijn woonvoorzieningen speciaal voor kinderen. Jij kent je kind natuurlijk het beste. Daarom betrekken we jou als ouder steeds intensief bij hoe we je kind ondersteunen en begeleiden.

Woon- en dagcentrum Ringvaart in Hoofddorp
Woonvoorziening IJweg in Hoofddorp
Woonvoorziening Beethovenlaan in Aalsmeer
Woonvoorziening Burchtpoort in Nieuw Vennep

Nog geen plek beschikbaar?

Soms is er helaas nog geen logeer- of woonplek voor je kind beschikbaar.
Dat is afhankelijk van wat je nodig hebt.
Het is altijd maatwerk.
We kijken samen met jou wat je in de tussentijd kan helpen.