0297 353800
info@onstweedethuis.nl

Ons Tweede Thuis

Kinderboerderij De Hoeve

Houd je van buiten werken, tussen de dieren en de natuur en ben je bereid om lichamelijk werk te doen in weer en wind en soms een beetje vies worden? Dan is kinderboerderij De Hoeve het juiste werkproject voor jou!

Kinderboerderij De Hoeve biedt mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die zelfstandig, of met een beetje toezicht, kunnen werken een afwisselende en uitdagende werkplek.

Het werk op de kinderboerderij is erg afwisselend en elk seizoen is anders. Een werkdag bestaat bijvoorbeeld uit dieren voeren en verzorgen, het schoonhouden van het terrein, de stallen en de hokken, bezoekers ondersteunen of helpen in de kiosk. Op sommige dagen kan het druk zijn, bijvoorbeeld in de lente als de lammetjes pas geboren zijn of tijdens de schoolvakanties. Om hier te kunnen werken moet je met bezoekers en druk kunnen omgaan en erg van dieren en natuur genieten.

Op de boerderij zijn er altijd begeleiders aanwezig. Als je hier komt werken neem je je eigen lunch mee van thuis. We zorgen voor koffie, thee of melk. We bieden ook werkervaring of stage voor leerlingen van het speciaal onderwijs, schoolverlaters en vrijwilligers die actief in de natuur willen werken.

Kinderboerderij De Hoeve ligt in een groot park, in Badhoevedorp. Bij de ingang zijn een speeltuin, hokken voor de kippen, een duiventil en een apart hok met modderbad voor het varken. Verder beschikken we ook over een kantine, toiletten, een verkleedruimte en een kantoortje voor de begeleiders.
In het hoofdgebouw is een winkeltje waar ijs, frisdrank, thee en koffie met een stukje appeltaart verkocht worden. We verkopen ook dieren producten  en  benodigdheden en leuke handgemaakte cadeauartikelen.

De kinderboerderij bestaat verder uit weitjes waar de dieren rondlopen en geaaid kunnen worden. Kinderboerderij De Hoeve is een rustige en overzichtelijke werkplek.

Op maandag is De Hoeve voor publiek gesloten, maar er wordt dan wel gewerkt. In het weekend wordt volgens een rooster gewerkt. Van dinsdag tot en met vrijdag is de boerderij open van 9.30 tot 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Denk je dat De Hoeve de juiste werkplek voor je is?
Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling en laat je adviseren door ons professionele team.