0297 353800
info@onstweedethuis.nl

Ons Tweede Thuis

Kinderboerderij De Knuffelweide

Houd je van buiten werken, tussen de dieren en de natuur? Vind je het niet erg om buiten te werken in weer en wind en soms een beetje vies te worden? Dan is kinderboerderij De Knuffelweide de juiste werkplek!

De Knuffelweide is een afwisselend en uitdagende werkplek voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die zelfstandig of met een beetje toezicht kunnen werken.

Werken bij De Knuffelweide

Het werk op de kinderboerderij is erg afwisselend en elk seizoen is weer anders.  Wat kun je op de kinderboerderij doen? Bijvoorbeeld de dieren voeren en verzorgen, het terrein, de stallen en de hokken schoonhouden, tuinieren  zoals onkruid wieden of mooie spullen maken voor de winkel. Misschien vind je het ook leuk om bij activiteiten te helpen. Iedere middag halen we groenteresten op bij de groenteboer.

Voor het werken op de boerderij is het wel belangrijk dat je niet bang bent om vies te worden en dat je zelfstandig kunt reizen. Op de kinderboerderij is altijd begeleiding aanwezig die je kunnen helpen waar jij dat nodig hebt. We werken met takenkaarten die je kunt gebruiken tijdens je werk als ondersteuning.

Je neemt zelf je lunch mee van thuis. Wij zorgen voor de koffie, thee of melk. We zorgen ook voor je werkkleding en werkschoenen.

Op de kinderboerderij kom je behalve bezoekers ook mensen tegen die stage lopen of vrijwilliger zijn.

Hoe ziet de kinderboerderij eruit?

De Knuffelweide is een grote kinderboerderij. Bij de entree van de boerderij is een speelweide met een terras waar de kinderen kunnen spelen. Voor activiteiten is er meteen aan het begin een educatieve ruimte. Daarnaast ligt een zeer ruime kantine waar we pauzeren en waar het kantoor van de begeleiding is. Er is ook een winkel waar we verschillende dingen verkopen.

Verder op het terrein zijn drie ruime grasweides waar de dieren zomers buiten lopen. Daar staan ook twee grote stallen waar onze knaagdieren en andere, wat grotere, dieren staan. Aan de andere kant van het terrein is een grote wei met herten, de mannelijke dieren en een paar kalkoenen.

Kinderboerderij De Knuffelweide ligt in Zwanenburg, tussen een rustige villawijk en een groot park in. Het dorpscentrum is op loopafstand. De kinderboerderij is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een invalidentoilet.

De kinderboerderij is goed te bereiken met de trein of de bus.

Voor wie?

De Knuffelweide is voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Meer informatie?

Denk je dat De Knuffelweide de juiste werkplek is voor jou? Bel of maak gerust een afspraak met kinderboerderij De Knuffelweide of neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling en laat je adviseren door ons professionele team.

0297 – 353 872
zorgbemiddeling@onstweedethuis.nl