0297 353800
info@onstweedethuis.nl

Ons Tweede Thuis

Kinderboerderij Dierenvreugd

Houd je van buiten werken, tussen de dieren en de natuur en ben je bereid om lichamelijk werk te doen in weer en wind en soms een beetje vies te worden? Dan is kinderboerderij Dierenvreugd het juiste werkproject voor jou!

Kinderboerderij Dierenvreugd is een afwisselende en uitdagende werkplek. Voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die zelfstandig of met een beetje toezicht kunnen werken.

Het werk op de kinderboerderij is erg afwisselend en elk seizoen is anders. Een werkdag bestaat bijvoorbeeld uit dieren voeren en verzorgen, het terrein, de stallen en de hokken schoonhouden, bezoekers ondersteunen of helpen in de kiosk. Op sommige dagen kan het druk zijn, bijvoorbeeld in de lente als de lammetjes pas geboren zijn of tijdens de schoolvakanties. Om hier te kunnen werken moet je met bezoekers en druk kunnen omgaan en erg van dieren en natuur genieten.

Op de boerderij zijn er altijd begeleiders van aanwezig. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals eieren zoeken met Pasen, verjaarspartijtjes, een schoolles over een dier of een spelochtend. Onze vrijwilligers van de Stichting Vriendenkring werven donateurs en organiseren alle jaaractiviteiten. Ze helpen ons ook met klussen, zoals het uitvoeren van reparaties of het organiseren van activiteiten.

Als je hier komt werken neem je je eigen lunch mee van thuis. We zorgen voor koffie, thee of melk en voor je werkkleding en werkschoenen. We bieden ook werkervaring of stage voor leerlingen van het speciaal onderwijs, schoolverlaters en vrijwilligers die actief in de natuur willen werken.

Dierenvreugde is een levendige werkplek waar elke dag anders kan worden.

De kinderboerderij bestaat uit meerdere kleine gebouwen en een wei met dieren. De kantine en het kantoor zitten onder de hooikap. Er is een apart gebouw waar konijnen en cavia’s gehuisvest zijn, die door bezoekers geaaid kunnen worden. Er zijn verschillende stallen met eromheen weide.

Op maandag is Dierenvreugd voor publiek gesloten, maar er wordt dan wel gewerkt. In het weekend werken we volgens een rooster. Van dinsdag tot en met zondag is de boerderij open van 9.30 tot 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Kinderboerderij Dierenvreugd ligt in een wandelpark aan de rand van een groene woonwijk van Nieuw-Vennep. Op tien minuten lopen is een groot winkelcentrum. De trein en de bus zijn ook in de buurt.

Denk je dat Dierenvreugd de juiste werkplek voor je is?
Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling en laat je adviseren door ons professionele team.