0297 353800
info@onstweedethuis.nl

Ons Tweede Thuis

Woonvoorziening Zijdelveld

Kloosterhof 4, 1421 TA Uithoorn

Open adres in Google Maps

Zelfstandig wonen, je eigen leven zelf invullen en waar nodig ondersteuning op maat krijgen?

Woonvoorziening Zijdelveld biedt volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die mogelijkheid: zelfstandigheid in combinatie met persoonlijke aandacht, sociaal-emotionele begeleiding en passende ondersteuning.

Om hier te kunnen wonen ben je, met wat ondersteuning, in staat zelf je vrije tijd in te vullen, je relatie met familie en vrienden te onderhouden en je eigen huishouden te verzorgen. De begeleiding helpt je in situaties waar het nodig is. Bijvoorbeeld met je persoonlijke verzorging of met het zoeken van passend werk of dagbesteding. De begeleiding van Zijdelveld is individueel, volgens vaste afspraken en vindt hoofdzakelijk plaats in je eigen appartement. Indien nodig kan er 24 uur per dag een beroep op de begeleider gedaan worden. ’s Nachts is er een slaapwacht.

Overdag ga je naar je werk, naar de dagbesteding, naar een werkproject of vrijwilligerswerk. Op Zijdelveld stimuleren we je om actief aan de maatschappij deel te nemen en te participeren. In je vrije tijd kies je voor de activiteiten die goed bij je passen.

Woonvoorziening Zijdelveld bestaat uit twee gebouwen. Het hoofdgebouw heeft 26 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. Alle appartementen hebben een keukenblok in de woonkamer, en een badkamer met douche en een toilet. In het hoofdgebouw is een restaurant, drie ontmoetingsruimten en een vergader- en recreatieve ruimte.

Het achtergebouw bestaat uit zeventien appartementen, zes appartementen, op de begane grond, zijn aangepast voor mensen met een meervoudige beperking. De 11 appartementen op de 1e verdieping zijn maisonnettes waarvan een aantal met balkon. Deze woningen zijn toegankelijk vanaf een galerij. De maisonnettes zijn niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

Alle appartementen hebben een woonkamer, slaapkamer, badkamer met douche en een toilet. De 6 appartementen voor meervoudig beperkten hebben een tuin van verschillende afmetingen. De slaapkamer in de maisonnettes is te bereiken via een vaste trap.

Het appartementencomplex ligt in Uithoorn, met de bushalte, een winkelstraat, een markt en allerlei voorzieningen op loopafstand. Weilanden en het natuurgebied liggen vlak achter het complex.

Voor wie?

Woonvoorziening Zijdelveld is bestemd voor volwassenen, vanaf 18 jaar, met

  • een geldig indicatiebesluit VG3, VG4 en VG6
  • IQ >50

Denk je dat een appartement van woonvoorziening Zijdelveld de juiste woning voor je is?
Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling en laat je adviseren door ons professionele team.

printversie