Kunst om de Hoek

Kunst Om De Hoek is een kleinschalige locatie in het centrum van Haarlem. Wij werken in het atelier gezamenlijk aan creatieve producten voor onze winkel en diverse opdrachtgevers. Wij hebben o.a. een eigen kunstuitleen met schilderijen en objecten van deelnemers.

Adres

Ik kan veel niet maar daar laat ik me niet door leiden. Ik doe gewoon waar ik gelukkig van word en dat is portret schilderen. Dat kan ik hier bij Kunst om de Hoek.

Sam

Ondersteuning op maat

We kijken samen naar je wensen, doelen en mogelijkheden en bieden ondersteuning op maat. Steeds met als doel om je mate van zelfredzaamheid en participatie waar mogelijk te vergroten of te handhaven.

Iedereen is welkom en iedereen draagt bij naar vermogen.

Iedereen heeft eigen persoonlijke doelen. Denk hierbij aan:

  • vergroten van zelfredzaamheid
  • vergroten van zelfvertrouwen
  • ontdekken en ontwikkelen van talenten en van mogelijkheden om mee te doen in de maatschappij
  • versterken van je netwerk
  • behouden of verbeteren van lichamelijke conditie en mentale- en fysieke vaardigheden
  • ontlasten van mantelzorgers
  • een passende en zinvolle dagstructuur

Contact met maatschappij

We vinden het belangrijk om in contact te staan met de maatschappij. We betrekken buurtbewoners en klanten actief bij ons atelier en de winkel.

Verder verzorgen wij licht-industriële werkzaamheden voor diverse opdrachtgevers.

Volledig aangepast

Kunst om de Hoek is volledig aangepast aan rolstoelgebruikers en er zijn mogelijkheden om te rusten. Ondersteuning bij persoonlijke verzorging is mogelijk.

Kijk voor meer informatie op: kunstomdehoek.nl

Goedemorgen,
Heb je een vraag over de zorg en ondersteuning op deze locatie?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

09.00 - 12.30

Heb je een vraag aan de locatie? De contactgegevens staan bovenaan deze pagina.

Kunstuitleen

Denk eens aan de kunstuitleen

Op zoek naar kunst aan de muur of op de vensterbank? Thuis of op kantoor? Onze kunstenaars zijn allemaal mensen met een beperking. Het zijn professionals op hun manier. Zij maken bijzondere kunst! Dat kan heel mooi staan op die ene kale muur of in die lege hoek. Kunst om de Hoek heeft een kunstuitleen van eigen gemaakte tekeningen, schilderijen en andere kunstvoorwerpen. Kunst om de Hoek kan bedrijfsruimtes en kantoren inrichten met meerdere schilderijen of andere producten van Kunst om de Hoek.

Te huur of te koop

In het atelier achter de winkel van Kunst om de Hoek worden de tekeningen en schilderijen gemaakt door de cliënten en via de kunstuitleen worden ze vervolgens verhuurd of verkocht. De meeste schilderijen zijn ingelijst en voorzien van een ophangsysteem. De collectie bestaat o.a. uit abstracte en figuratieve werken met acryl- of olieverf, maar we gebruiken ook veel gemengde technieken. De collectie wisselt regelmatig. U bent van harte welkom in onze winkel.

Industrieel werk

Wilt u als particulier of als bedrijf iets in laten pakken of een mailing door ons laten verzorgen? In samenspraak met u als opdrachtgever kunnen onze cliënten kleine werkzaamheden verrichten. Voor de cliënten is het prettig dat zij het industrieel werk kunnen afwisselen met de andere werkzaamheden die bij Kunst om de Hoek gedaan kunnen worden.

Wat kunnen wij voor u verzorgen?

Eenvoudig inpakwerk, montage of sorteerwerk. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het precies wegen van producten of een specifieke hoeveelheid producten in zakjes of dozen uittellen.

Plant-inn

De Plant-inn is onze plantenopvang, waar u uw kamerplant kunt brengen als u deze niet meer kunt of wilt onderhouden. In plaats van de plant buiten op straat te zetten, kunt u hem nu bij ons achterlaten, waar onze cliënten hem met veel liefde en geduld verder zullen verzorgen.

Planten kunnen tijdens de openingstijden van Kunst om de Hoek worden ingeleverd (maandag tot en met vrijdag van 10 uur tot 16 uur). In principe nemen we alle levende planten aan, mits ze door de deur passen. Men kan ze echter ook te vondeling leggen. Naast de deur aan de Koudenhorn vindt u een plantentafeltje. Bij het doneren van een plant, krijgt u een klein presentje cadeau.

Atelier

Producten

Wat is er leuker om met je handen bezig te zijn en mooie producten te maken? Van klei tot een mooi servies. Van een tekening tot een prachtig schilderij. Onze cliënten zijn dagelijks bezig om kunst te maken. Dat willen ze graag laten zien en verkopen, want Kunst om de Hoek heeft niet alleen een atelier, maar ook een winkel, de plant-inn en een kunstuitleen. Bent u nieuwsgierig? Kijk dan bij onze producten.

Alles wordt zelf gemaakt

Alle producten worden met de hand gemaakt. Daarbij wordt uiteraard gebruik gemaakt van professionele apparatuur. Sommige cliënten hebben wat ondersteuning nodig van de begeleiders, maar vaak komen ze zelf met ideeën.
De producten die gemaakt worden? Niet alleen producten van keramiek, maar ook de mooiste tassen van vilt en stof en wat dacht u van het stofferen van banken en stoelen of opknappen van meubels? Sieraden maken is ook een geliefde bezigheid, net als het vervaardigen van allerlei lampenkappen. Bont van kleur of juist in pasteltinten. Heeft u een speciale opdracht? In overleg bespreken we de mogelijkheden.