Ons Tweede Thuis Heemstede

In 2021 heeft Ons Tweede Thuis heeft het voormalig Spaarne Gasthuis in Heemstede gekocht. Het is de wens dat Gezondheidscentrum Heemstede groeit uit tot een breed zorgcentrum en een ontmoetingsplek voor de buurt. De locaties De Liede, Kunst om de Hoek en KDC De Wollewei zullen naar het pand in Heemstede verhuizen.

Huidig gebruik

Op dit moment is het pand in Heemstede gewoon in gebruik. Er is een aantal eerstelijns zorgverleners gevestigd. Van maandag tot en met vrijdag is het pand geopend en is de receptie van Ons Tweede Thuis aanwezig om bezoekers te ontvangen.

Visie nieuwe locatie, gezondheidscentrum Heemstede

Gezondheidscentrum Heemstede groeit uit tot een breed zorgcentrum en een ontmoetingsplek voor de buurt. De locaties De Liede, Kunst om de Hoek en KDC De Wollewei zullen naar het pand in Heemstede verhuizen. De buurtbewoner kan hier straks terecht bij de verschillende bekende eerstelijnszorgverleners van het gezondheidscentrum zoals een tandarts. Ook komt er een ontmoetingsplek en brasserie voor de buurt. Daarnaast zijn we aan het verkennen of we woningen kunnen ontwikkelen in het gebouw en willen we graag de buurtbewoners van de wijk waar het gebouw in staat betrekken bij de herontwikkeling.

Participatietraject buurt

De wens is om de nieuwe locatie een maatschappelijke functie te laten vervullen. De buurt, omwonenden van het nieuwe gebouw in Heemstede, spelen hierin een belangrijke rol. Vandaar dat we binnenkort zullen starten met een participatietraject voor de buurt. Dit betekent dat we een buurtenquête zijn gestart en een informatieavond zullen organiseren om in gesprek te gaan met de buurt en hun wensen aan te horen. De buurt kan bijvoorbeeld meedenken over hoe het gebouw gebruikt kan worden in de avonduren.

Inloopbijeenkomst op 21 september 2023

Speciaal voor buurtbewoners die meer willen weten over de plannen, organiseren wij een inloopbijeenkomst op donderdag 21 september tussen 19.00 en 21.00 uur. Hier vertellen we over de ontwikkeling van het gezondheidscentrum. De bijeenkomst op 21 september gaat vooral over wat er in het gebouw gaat gebeuren. Later dit jaar volgt een bijeenkomst, waarin omwonenden mee kunnen denken over aanpassingen aan de buitenkant van het gebouw en de inrichting van de buitenruimte en het groen.

Wat u kunt verwachten:

  • Kraampjes met informatie over de verschillende zorgverleners die hier een plek krijgen
  • De voorlopige ontwerpschetsen van de binnenkant van het gebouw
  • Presentatie van de resultaten van de buurtenquête in juni jl.
  • U krijgt een indruk van hoe het gebouw ook een ontmoetingsplek kan worden voor de buurt.

Loop binnen voor vragen!

Heeft u vragen of opmerkingen, bijvoorbeeld naar aanleiding van de inloopbijeenkomst? Stel ze gerust aan Projectmanager Michelle Roose. Zij is op donderdag 28 september en donderdag 5 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur aanwezig in Brasserie Bij Ons Thuis om vragen te beantwoorden.

Opening brasserie Bij Ons Thuis

In de voormalige keuken van ons pand in Heemstede is vanaf 3 juli 2023 een brasserie gestart. Een mooie kaart, met kwalitatief goede producten, tegen een betaalbare prijs.
Rust, groen en gezelligheid staan centraal. Brasserie Bij Ons Thuis is iedere werkdag open van 9:00 tot en met 16:00 uur. Bezoekers kunnen er terecht voor ontbijt, taart, lunch, ijsjes en heerlijke koffie. Hiermee willen we de ontmoeting met de buurtbewoners alvast stimuleren. En op termijn biedt de Brasserie werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bekijk hier de menukaart. 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 18.00 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Nieuwsberichten

Goedemiddag,
hoe kunnen wij je helpen?

Michelle Roose

Zorginnovatie Locatie Heemstede

Adres