Ons Tweede Thuis Heemstede

In 2021 heeft Ons Tweede Thuis heeft het voormalig Spaarne Gasthuis in Heemstede gekocht. Het is de wens dat Gezondheidscentrum Heemstede groeit uit tot een breed zorgcentrum en een ontmoetingsplek voor de buurt. De locaties De Liede, Kunst om de Hoek en Kinderdienstencentrum De Wollewei zullen naar het pand in Heemstede verhuizen.

Adres

Huidig gebruik

Op dit moment is het pand in Heemstede gewoon in gebruik. Er is een aantal eerstelijns zorgverleners gevestigd. Van maandag tot en met vrijdag is het pand geopend en is de receptie van Ons Tweede Thuis aanwezig om bezoekers te ontvangen.

Visie locatie, gezondheidscentrum Heemstede

Gezondheidscentrum Heemstede groeit uit tot een breed zorgcentrum en een ontmoetingsplek voor de buurt. De locaties De Liede, Kunst om de Hoek en Kinderdienstencentrum De Wollewei zullen naar het pand in Heemstede verhuizen. De buurtbewoner kan hier straks terecht bij de verschillende bekende eerstelijnszorgverleners van het gezondheidscentrum zoals een tandarts. Ook zijn er plannen voor een ontmoetingsplek. Zo is er op 10 oktober jl. een brasserie geopend.

Participatie met de buurt

De wens is om de nieuwe locatie een maatschappelijke functie te laten vervullen. De buurt, omwonenden van het gebouw in Heemstede, spelen hierin een belangrijke rol. Vandaar dat er een participatietraject is gestart voor de buurt. Zo is er een buurtenquête geweest en hebben er twee informatieavonden plaatsgevonden. De buurt kan bijvoorbeeld meedenken over hoe het gebouw gebruikt kan worden in de avonduren.

Terugblik informatiebijeenkomst op 15 februari 2024

Op donderdag 15 februari 2024 was er een tweede informatiebijeenkomst van Ons Tweede Thuis over de plannen voor het Gezondheidscentrum Heemstede. Ook deze keer bezochten veel buurtbewoners de informatiemarkt en reageerden op de plannen. Wij zijn blij met de aandacht en interesse die er vanuit de buurt is en willen iedereen hier voor bedanken. Lees hier het verslag van deze avond.

Locatie

  • Brasserie Bij Ons Thuis op begane grond
  • Gezondheidscentrum, Händellaan 2a, Heemstede

Terugblik inloopbijeenkomst op 21 september 2023

Speciaal voor buurtbewoners die meer willen weten over de plannen, organiseerden wij een inloopbijeenkomst op donderdagavond 21 september 2023. Klik hier voor meer informatie van deze bijeenkomst. 

Brasserie Bij Ons Thuis

In de voormalige keuken van het pand in Heemstede vind je een brasserie gestart. Een mooie kaart, met kwalitatief goede producten, tegen een betaalbare prijs.
Rust, groen en gezelligheid staan centraal. Brasserie Bij Ons Thuis is iedere werkdag open van 9:00 tot en met 16:00 uur. Bezoekers kunnen er terecht voor ontbijt, taart, lunch, ijsjes en heerlijke koffie.

Bekijk hier de menukaart. 

Openingstijden gebouw Heemstede

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 18.00 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Nieuwsberichten

Goedemiddag,
hoe kunnen wij je helpen?