Kinderdienstencentrum De Wollewei

Alle kinderen hebben behoefte aan een veilige en stimulerende plek om te spelen, te leren en zich te ontwikkelen. Ook kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke of meervoudige beperking. In kinderdienstencentrum De Wollewei staan de behoefte en wensen van jou en je kind centraal.

Wat biedt KDC de Wollewei?

Bij KDC de Wollewei krijgen kinderen van 0 – 18 jaar de mogelijkheid om zich in een stimulerende, veilige en uitdagende omgeving optimaal te ontwikkelen doordat er ruimte is voor veel individuele aandacht. Het KDC kiest voor een ontwikkelingsgerichte benadering naar de kinderen toe, in nauwe samenwerking met hun ouders. KDC de Wollewei biedt kinderen in 8 verschillende groepen gerichte en individuele zorg. Elke groep biedt een specifiek ondersteuning- en behandelklimaat aan een specifieke doelgroep kinderen. De Wollewei biedt een therapeutisch behandelklimaat voor de kinderen. Het multidisciplinaire team (orthopedagoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, arts, en muziektherapeut) geven samen met de begeleiders van de groepen richting aan de behandeldoelen voor het kind.

De Wollewei biedt de volgende zorg aan:

 • Behandeling van 9:00 – 15:30 uur
 • Voorschoolse opvang van 7:30 – 9:00 uur
 • Naschoolse opvang van 15:30 – 18:30 uur
 • Zaterdagopvang van 10:00 – 16:00 uur.

Om zorg te kunnen ontvangen op KDC de Wollewei heeft een kind een geldige indicatie nodig.

Onze locatie

De Wollewei is gevestigd nabij het centrum van Haarlem. Iedere groep heeft een eigen ruimte, met bijbehorend sanitair. Er is een centrale hal en een tuin met speelfaciliteiten aan de achterkant van het gebouw. Daarnaast biedt de Wollewei nog andere faciliteiten zoals: een zwembad, gymzaal, behandelruimtes voor therapie en snoezelruimtes. Over een tijdje zal KDC de Wollewei verhuizen naar een gerenoveerd gebouw in Heemstede. Het laatste nieuws rondom de herontwikkeling van ons nieuwe gebouw vindt u op de projectpagina.

Voor wie is KDC de Wollewei?

Kinderen van 0 tot 18 jaar met:

 • Een (mogelijke) achterstand in hun ontwikkeling of kenmerken van autisme
 • Een geldige indicatie jeugdzorgwet
 • IQ <50

Kinderen van 4 tot 18 jaar, met EMB en:

 • een geldige VG 5, 8 of jeugdzorgwet
 • IQ<30

Kinderen van 4 tot 18 jaar, met gedragsproblematiek en ondersteuning en:

 • Een geldige indicatie VG 6, 7 of jeugdzorgwet
 • IQ <50

Meer informatie?

Wil je meer weten over KDC de Wollewei, of wil je je kind aanmelden, neem dan contact op met Zorgbemiddeling. Let op: woon je in de regio Zuid-Kennemerland of IJmond? Neem dán contact op met Planet Young voor aanmelden. Planet Young is de organisatie die in deze regio de specialistische jeugdhulp verzorgt.

Goedemiddag,
hoe kunnen wij je helpen?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

Adres