Woonlocatie De Meijboom

De Meijboom is een thuis voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en een zware lichamelijke beperking. Mensen die veel zorg en begeleiding nodig hebben en ook waarde hechten aan een eigen woonruimte. Er wonen in totaal 25 bewoners tussen de 30 een 70 jaar. Een lichamelijke beperking en hersenletsel maken dat het leven van alledag ingewikkeld kan zijn. De medewerkers van de Meijboom staan dan naast je om je te helpen en te begeleiden. Het is een plek waar mensen in elkaars nabijheid leven. Een eigen woonadres, voordeur en privacy, maar op kleine afstand van medebewoners en medewerkers. Er zijn ook drie gezamenlijke ruimtes waar bewoners naar behoefte kunnen zitten, de begeleiding kunnen opzoeken, komen koffie drinken of eten of samen een spel spelen. Op deze manier kan je kiezen voor samenzijn of voor de geborgenheid van je eigen appartement. Het staat bewoners vrij om hierin hun eigen keuzes te maken. Ook is er een activiteitencentrum in hetzelfde pand waar veel bewoners overdag gebruik van maken.

Ondersteuning op maat

We geven de zorg en begeleiding zoveel mogelijk in samenwerking met jou vorm binnen de mogelijkheden die er zijn. We proberen hierbij zo veel mogelijk maatwerk te leveren. Waar jij hulp nodig hebt, geven wij die en zoveel mogelijk op het moment dat jij dat wilt. Wat je jezelf wilt aanleren, daar helpen wij bij. En wat je liever zelf doet, dat nemen wij niet over. Onze grote kracht is dat we jouw wensen leidend laten zijn, en niet de routine van de zorg. Dat is vaak even zoeken, en niet álles zal haalbaar zijn, maar we staan open voor mogelijkheden. Daarnaast houden we je vrienden en familie ook graag betrokken. En niet te vergeten, we leren je graag écht kennen. We eten ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds.

Team van medewerkers

Op de Meijboom werken verzorgenden, verplegenden en begeleiders. Ze werken nauw samen met artsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten om de zorg- en begeleidingsvragen te kunnen beantwoorden. Van zorg tot ondersteuning in het leven, van regelwerk tot zingeving, van ontspanning tot training; wij hopen op al deze verschillende vragen aan te kunnen sluiten.

Omgeving & Gebouw

De Meijboom ligt op de punt van IJburg. Een appartement is ongeveer 40 m² en bestaat uit een woonkamer met keukenblok, een aangrenzende slaapruimte en een badkamer. Woonlocatie De Meijboom bestaat uit 25 appartementen, verdeeld over 5 verdiepingen. Een aantal voorzieningen en aanpassingen is standaard in de woning en het complex aanwezig. Zo zijn de deuren bijvoorbeeld op afstand te openen, zijn er geen hoge drempels te vinden en zijn de woningen ruim genoeg voor het gebruik van hulpmiddelen, waaronder een rolstoel. Aanvullende persoonlijke voorzieningen of hulpmiddelen kunnen worden aangevraagd bij je ziektekostenverzekeraar of gemeente. Dit gaat vaak in overleg met een ergotherapeut.

Meer informatie

Bel ons of mail naar de afdeling Zorgbemiddeling.

Goedemiddag,
hoe kunnen wij je helpen?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

Adres