ADL Clusterlocatie Park de Meer

Heb je een lichamelijke beperking, maar hou je de regie op je eigen leven graag zelf? Dan zou ADL Clusterlocatie Park de Meer een passende plek voor jou kunnen zijn. Hier heb je en houd je zelf de regie in handen. Deze locatie is er speciaal voor mensen die graag een zelfstandig leven leiden, maar vooral hulp nodig hebben bij hun fysieke verzorging (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen). Je bepaalt zelf wanneer en waarvoor de zorgmedewerker bij je langs moet komen. Hoe jij je je leven en je dag invult is verder aan jou. In de wijk is een buurtcentrum van welzijnsorganisatie Dynamo. Ook werkt Ons Tweede Thuis in de wijk samen met Stichting Philadelphia. Dichtbij zijn een aantal kleinere winkels. Op ongeveer 500 meter afstand ligt een winkelcentrum en de winkels in Diemen zijn makkelijk bereikbaar.

Adres

Voor wie?

De woningen zijn bestemd en geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking die zelf goed de regie over hun leven kunnen voeren. Mensen die zelf goed en tijdig aan kunnen geven wat nodig is en een samenwerking kunnen aangaan met het team. Ook is het ziektebeeld bij de mensen die hier wonen (redelijk) stabiel en hebben mensen op andere gebieden (psychisch, emotioneel) geen tot weinig begeleiding nodig.

Ondersteuning op maat

Als je zorg nodig hebt, maak je in je woning (op afstand) een oproep met het zorgmeldsysteem. Je kunt dan rechtstreeks spreken met de zorgverlener. Vanuit het zorgsteunpunt komen zij naar je toe. De zorg is 24 uur per dag op afspraak en op afroep beschikbaar voor professionele verzorging. Jij geeft de aanwijzingen. Jij weet immers het beste wat jij prettig vindt. Je kiest je eigen huisarts. Ons Tweede Thuis kan desgewenst paramedische dienstverlening leveren.

Omgeving & Gebouw

De 20 rolstoelwoningen bevinden zich op de eerste tot en met de vijfde etage. In vijf woongebouwen verspreid in de wijk, tussen andere koop- en huurwoningen. Zij hebben allemaal een rolstoeltoegankelijk balkon.

De woningen zijn tussen de 110 m² en 121 m² , het zijn 3- en 4 kamer appartementen. Ook geschikt dus om samen te wonen met eventueel een partner of gezin. De woonwijk Park de Meer ligt op het voormalig Ajax-terrein ‘De Meer’, in Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer. Bij de afslag s113 van de ring A10. De rolstoeltoegankelijke tram 9 stopt voor de deur op de Middenweg.

Praktische zaken

Je huurt de woning rechtstreeks van woningcorporatie Ymere. De woningen vallen binnen de sociale huurgrens. Je mag een woning huren als je minimaal 18 jaar bent. De vergoeding van hulpmiddelen of aanpassingen kan aangevraagd worden bij je ziektekostenverzekeraar. Woningaanpassingen worden aangevraagd bij de gemeente. Je hebt een indicatie nodig van het CIZ voor de te leveren zorg. Voor een aantal zorg en diensten geldt een eigen bijdrage die je betaalt via het CAK.

De woningen maken deel uit van een ADL cluster. Om het cluster te kunnen laten bestaan is er een minimum eis van 5 uur zorgafname per week. Dit is in de zorgovereenkomst vastgelegd. Onze medewerkers informeren en adviseren je graag.

Meer informatie

Denk je dat Woonlocatie Park de Meer de juiste plek voor je is? Of wil je meer weten? Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling.

Goedemorgen,
Heb je een vraag over de zorg en ondersteuning op deze locatie?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

09.00 - 12.30

Heb je een vraag aan de locatie? De contactgegevens staan bovenaan deze pagina.