Zoelenkerkstraat - Woonlocatie & paramedisch centrum

Een woning midden in een levendige wijk voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke handicap. Zoelenkerkstraat biedt de mogelijkheid om een eigen leven te hebben waarin zorg, begeleiding en behandeling dichtbij zijn. De 18 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de vijfde etage, in verspreid in 3 woongebouwen. De brede galerij en hal maakt de toegankelijkheid met een rolstoel optimaal. In de wijk ligt ook AC Saafting.

Adres

Ondersteuning op maat

Om de zorgmedewerker op te roepen maak je in je woning (op afstand) een alarmoproep met het oproepsysteem.
Je kunt dan rechtstreeks spreken met de zorgverlener.
Vanuit het zorgsteunpunt, dat op de begane grond ligt, komen zij naar je toe.
Zij zijn 24 uur per dag op afspraak en op afroep beschikbaar voor zorg en begeleiding.
Je kiest je eigen huisarts. Ons Tweede Thuis kan de huishoudelijke dienstverlening voor je aanvragen.

Omgeving & Gebouw

Woningcorporatie Stadgenoot heeft een bijzonder woongebouw in Amsterdam Nieuw-West gerealiseerd. Het bestaat onder andere uit huur- en koopwoningen, een paramedisch centrum, een zorgsteunpunt en een ontmoetingsruimte. Hier staat veiligheid, comfort en zorg voor diverse doelgroepen voorop. Het gebouw is vernoemd naar de Zoelenkerkstraat die er ooit gelopen heeft.

De woningen zijn tussen de 110 m² en 121 m² , het zijn 2- en 3-kamer appartementen. En ze beschikken over een binnenbalkon.

Praktische zaken

Je huurt de woning rechtstreeks van woningcorporatie Stadgenoot. De woningen vallen binnen de sociale huurgrens. Je mag een woning huren als je minimaal 18 jaar bent.

De vergoeding van hulpmiddelen of aanpassingen kan aangevraagd worden bij je ziektekostenverzekeraar. Woningaanpassingen worden aangevraagd bij de gemeente. Je hebt een indicatie nodig van het CIZ voor de te leveren zorg. Voor een aantal diensten geldt een eigen bijdrage die je betaalt via het CAK. Onze medewerkers informeren en adviseren je graag.

Meer Informatie

Denk je dat Zoelenkerkstraat de juiste plek voor je is? Of wil je meer weten?
Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling.

Goedemorgen,
Heb je een vraag over de zorg en ondersteuning op deze locatie?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

09.00 - 12.30

Heb je een vraag aan de locatie? De contactgegevens staan bovenaan deze pagina.