Anton Philipsweg (cluster Leopoldlaan)

Cluster Leopoldlaan bestaat uit woonvoorziening Leopoldlaan en uit appartement-wonen Anton Philipsweg en Brusselflat. Leopoldlaan is speciaal bestemd voor (jong)volwassenen met een stoornis in het autismespectrum en een normale intelligentie. Zij hebben begeleiding en ondersteuning nodig bij de ontwikkeling naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Bijvoorbeeld een gezond dag- en nachtritme, huishoudelijke vaardigheden, persoonlijke verzorging, maken en onderhouden van sociale contacten of het invullen van je vrije tijd, en het zoeken of behouden van passend onderwijs, dagbesteding, of (vrijwilligers)werk.

Begeleiding en ondersteuning bij woonvoorziening Leopoldlaan

De begeleiders bieden ondersteuning waar nodig en ze helpen je om je zelfredzaamheid en vaardigheden te vergroten. Er is altijd iemand aanwezig.
Waar nodig denkt een multidisciplinair team mee met de begeleiding.
Er is veel aandacht en deskundigheid voor specifieke individuele problematiek die verband houdt met autisme.
Samen met jou stellen we je cliëntplan op en bespreken we je doelen en wensen voor de toekomst. Deze evalueren we na een tijd. Zo volgen we een cyclus: doelen bespreken, afspraken maken en uitvoeren, evalueren en bijstellen.
Het wonen op de Leopoldlaan is altijd tijdelijk (de duur hiervan staat niet vast). Samen met jou zoeken we naar een passende vervolgwoning.

Anton Philipsweg & Brusselflat

Er is één team voor de appartementen Anton Philipsweg en Brusselflat.
Dagelijks is er van 14.00-22.00 uur begeleiding aanwezig.
Buiten deze uren kun je een beroep doen op de begeleiding van woonvoorziening Leopoldlaan. Daar is 24 uur per dag iemand telefonisch bereikbaar.
Elke avond is er een vast koffiemoment, in het bijgebouw van de Brusselflat of in het kantoor van de Anton Philipsweg.
Je kunt hier in contact komen met medebewoners. Bij deze koffiemomenten is begeleiding aanwezig.
Om op een van deze twee locaties te kunnen wonen is het van belang dat je met geplande zorg om kunt gaan, dat je alleen kunt zijn. Er is namelijk niet altijd toezicht en nabijheid op deze locaties.

Voor wie?

Cluster Leopoldlaan is bestemd voor volwassenen vanaf 18 jaar met:

  • een geldige indicatie: WLZ-GGZ 1,2,3 of mogelijk bespreekbaar WLZ-VG
  • een stoornis binnen het autismespectrum

Cluster Leopoldlaan is niet bestemd voor mensen:

  • met actuele alcohol of drugsproblematiek
  • met problemen met agressieregulatie
  • met MCDD
  • met bijkomende psychiatrische stoornissen die bovenliggend zijn aan het autisme die voortdurend toezicht en nabijheid nodig hebben.

Meer informatie

Denk je dat cluster Leopoldlaan de juiste woonplek voor je is of wil je meer weten? Bel of stuur een mail en maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling.

Goedemorgen,
hoe kunnen wij je helpen?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

Adres