Begeleid Zelfstandig Wonen Amstelveen

Wil je graag zelfstandig wonen en heb je daarbij een beetje ondersteuning nodig? Dan is Begeleid Zelfstandig Wonen (BZW) Amstelveen de ideale manier van wonen voor jou!

Wat biedt BZW Amstelveen?

BZW Amstelveen is er voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking of met ASS. Je kunt hier zelfstandig wonen met wat ondersteuning. Je huurt voor bepaalde tijd en stroomt op termijn door naar een woning in de wijk. Zelf zorg je voor je boodschappen, maaltijden en huishoudelijke taken. Overdag ga je naar je baan, naar de dagbesteding of naar een werkproject of vrijwilligerswerk. In je vrije tijd kies je zelf voor de activiteiten die goed bij je passen.

Elke maandag, woensdag en vrijdag kun je gezamenlijk met elkaar eten (vooraf opgeven)

De ondersteuning in BZW Amstelveen is individueel en in je eigen appartement. Samen met de begeleider spreek je een vaste dag en tijd af. Er is niet altijd begeleiding aanwezig bij BZW Amstelveen.

BZW Amstelveen is een onderdeel van wijkteam Amstelveen van waaruit ook cliënten in de wijken worden begeleid.

Hoe ziet BZW Amstelveen eruit en waar ligt het?

BZW Amstelveen is een modern en ruim appartementencomplex.

Het appartementengebouw is onderverdeeld in drie portieken met elk vijf woningen. Een van de woningen wordt gebruikt als algemene ruimte en een van de woningen wordt gebruikt als kantoor.

Elk appartement heeft een eigen voordeur, een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, een toilet en een badkamer met douche.

De benedenwoningen hebben een tuin en de bovenwoningen hebben een balkon. Er zijn drie woningen die grotere woon- en slaapkamers hebben. Hier kunnen twee personen wonen.

De appartementen van BZW Amstelveen liggen in Amstelveen, tussen het oude dorp en het nieuwe centrum in. Het Amsterdamse Bos is dichtbij.

Op loopafstand zijn diverse voorzieningen: het stadshart van Amstelveen, het bus-station, sportcentra, een zwembad, een bibliotheek, diverse restaurants en cafés, een buurthuis, meerdere kerken en meerdere gezondheidszorgvoorzieningen, waaronder een ziekenhuis.

Voor wie?

Begeleid Zelfstandig Wonen Amstelveen is bestemd voor volwassenen, vanaf 18 jaar, met

  • geldig indicatiebesluit WLZ VG 3 of WMO beschikking
  • IQ >55

 

Begeleid Zelfstandig Wonen Amstelveen is niet bestemd voor mensen met:

  • verslaving

 

Meer informatie

Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling voor meer informatie en advies.

0297 – 353 872
zorgbemiddeling@onstweedethuis.nl

Goedemiddag,
hoe kunnen wij je helpen?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

Adres