Woonvoorziening Hortensialaan

Ouder worden betekent meer tijd en rust om het leven te waarderen. Soms betekent het ook dat je meer zorg en aandacht nodig hebt. Wooncentrum Hortensialaan biedt je de sfeer, de rust en de verzorging die bij het ouder worden hoort, met een groot aanbod aan activiteiten en 24 uurszorg. Bestemd voor senioren met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. Woon- en dagcentrum Hortensialaan is de perfecte combinatie tussen zorg, wonen en dagbesteding.

Adres

In het wooncentrum zorgt de begeleiding voor alle huishoudelijke en medische zaken, voor zover de cliënt dit niet zelf kan. De huishoudelijke taken, de maaltijden en het schoonmaken van het huis worden door de begeleiders verzorgd. De begeleiders coördineren de zorg aan de cliënten en stimuleren de vaardigheden van de cliënten zodat deze zo veel mogelijk behouden blijven. In alles wat wij doen staat de relatie centraal. De relatie met de cliënten, verwanten en vertegenwoordigers en anderen.

Op de Hortensialaan zijn 29 appartementen beschikbaar. De woonvoorziening is verdeeld over vier wooneenheden. Elke wooneenheid bestaat uit zeven of acht appartementen (37m3) met eigen zit-/slaapgedeelte en een aparte wc-/doucheruimte. Alle appartementen beschikken over een uitluister/alarmsysteem dat zo nodig ingeschakeld kan worden. Per wooneenheid is er een gezamenlijke huiskamer waar men elkaar kan ontmoeten en gezamenlijk de maaltijden kan nuttigen, tv kijken en spelletjes kan doen.

De huiskamer en appartementen kijken uit op de Hortensialaan waar genoeg te zien is en te beleven. Aan de achterkant van het gebouw is er een belevingstuin met moestuin waar alle zintuigen geprikkeld worden en waar men kan genieten op het terras van iets lekkers en het zonnetje. Tot slot onze relatie onderling; samen maken we ons werk succesvol en het leven van de mensen plezierig. Dat doen we van uit onze kernwaarde en zorgvisie. Woon- en dagcentrum Hortensialaan ligt in een rustige woonwijk in Aalsmeer. Op loopafstand is een klein winkelcentrum, een zwembad, een buurthuis, een kinderboerderij en de Westeinderplas.

De Hortensialaan heeft een samenwerking met Amstelring, een organisatie voor algemene ouderenzorg, die in hetzelfde pand gevestigd is.

Zie ook: Dagcentrum Hortensialaan

Voor wie?

Wooncentrum Hortensialaan is bestemd voor volwassenen, vanaf 55 jaar, met

  • een geldig indicatiebesluit VG4 en VG8
  • IQ <65

Meer informatie

Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling en laat je adviseren door ons professionele team.

Goedemorgen,
Heb je een vraag over de zorg en ondersteuning op deze locatie?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

09.00 - 12.30

Heb je een vraag aan de locatie? De contactgegevens staan bovenaan deze pagina.