Woonvoorziening Koningsstraat

Koningsstraat is speciaal bestemd voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking die zelfstandig willen wonen en die behoefte hebben aan de gezelligheid van een groep en nabijheid van begeleiding. Wil je graag zo zelfstandig mogelijk wonen met de vrijheid van een eigen appartement. Heb je begeleiding en ondersteuning nodig? Dan is Koningsstraat misschien wel een geschikte woonplek voor jou.

Adres

Begeleiding en ondersteuning bij woonvoorziening Koningsstraat

Bij woonvoorziening Koningsstraat stimuleren we je zo zelfstandig mogelijk te wonen. We helpen je in situaties waar het moeilijk wordt. We helpen je het leven overzichtelijk te maken en te ordenen. We stellen gerust en sturen waar nodig. Bijvoorbeeld bij financiën, huishouding, persoonlijke verzorging of onderhouden van sociale contacten. Indien nodig helpen we bij het zoeken en vinden van een werkplek of dagbesteding en bij het invullen van je vrije tijd.

Er is altijd begeleiding aanwezig in de huiskamer en er is regelmatig een gezamenlijke activiteit. Samen koken en in de huiskamer eten is mogelijk. Ook kunnen bewoners individueel gebruik maken van de huiskamers, bijvoorbeeld om te computeren of tv te kijken.

Waar ligt Koningsstraat en hoe ziet het eruit?

Woonvoorziening Koningsstraat heeft twintig appartementen en twee huiskamers.  De appartementen hebben twee kamers, een grote open keuken, een ruime badkamer met douche en toilet en een balkon. Enkele appartementen hebben een apart toilet. Woonvoorziening Koningsstraat heeft ook twee appartementen aan de Karperstraat. Deze hebben een andere indeling.
Het appartement op de eerste verdieping heeft een ruime woonslaapkamer met open keuken en aparte douche en toilet.
Het appartement op de tweede verdieping heeft twee kamers en aparte badkamer.

Woonvoorziening Koningsstraat ligt in de woonwijk Nieuw Oosteinde in Aalsmeer-Oost, met een winkelcentrum voor de dagelijkse inkopen op loopafstand. De wijk bestaat uit laagbouw met zeer gevarieerde architectuur.
Woonvoorziening Koningsstraat ligt met de lange kant aan een plein met water. De hoofdingang bevindt zich aan de Koningsstraat zelf.  Er is een binnenterrein met parkeerplekken en individuele bergingen voor de bewoners.

Voor wie?

Woonvoorziening Koningsstraat heeft meerdere groepen voor:
volwassenen vanaf 18 jaar, meteen geldige indicatie VG3, VG4, VG6 en VG7
IQ >50
volwassenen vanaf 35 jaar, meteen geldige indicatie VG3, VG4, VG6 en VG7
IQ >45

Meer informatie

Wil je meer weten of denk je dat woonvoorziening Koningsstraat de juiste woonplek voor je is? Bel of stuur een mail en maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling.

Goedemorgen,
Heb je een vraag over de zorg en ondersteuning op deze locatie?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

09.00 - 12.30

Heb je een vraag aan de locatie? De contactgegevens staan bovenaan deze pagina.