Topmenu

Woon- en logeerhuis De Marius Meijboom

Hoe wij werken

Op de Marius Meijboom hangt er een huiselijke sfeer. Dit vinden we belangrijk. Er wordt dagelijks gekookt in de grote open keuken en met elkaar gegeten aan de grote tafel. Er is veel aandacht voor het switchen tussen het lichamelijk welbevinden en een goede, leuke invulling van de dag, dit zorgt voor een dynamische werkomgeving. Er wordt in kleine stappen gewerkt aan de ontwikkeling van de bewoners. Als je op de groep bent dan voel je het; hier kan je elke dag een bijdrage leven aan het goede leven van onze cliënten. Dat begint met elke dag opnieuw samen de dag starten met een lach. De bewoners leren ons om met volledige aandacht ons kwetsbaar en nieuwsgierig op te stellen om zo samen echt met elkaar in contact te komen. Op veel groepen zijn er bewoners met een meerzorg-indicatie, waardoor er met zijn drieën gewerkt wordt.

Methodes

We werken volgens Programma Perspectief. Deze methode vraagt van iedereen die betrokken is bij kinderen en volwassenen met EMB dat er gehandeld en gewerkt wordt vanuit een gedeelde visie: we vinden dat kinderen en volwassenen met EMB recht hebben op een zo optimaal mogelijke ontplooiing en regie op het eigen leven. Wij vinden de begeleiding van de mensen die bij ons wonen uitdagend en avontuurlijk en dat avontuur gaan we graag aan. En ookal gaat dat niet altijd zonder hobbels en bobbels, we leren er heel veel van.

Daarnaast werken we volgens het LACCS-programma. Een hele toegankelijke methode, het streven naar een goed leven voor onze bewoners centraal staat. En dat gaat verder dan goede verzorging alleen. Het LACCS-programma helpt ons om met alle betrokkenen in gesprek te zijn over het goede leven van de cliënt en te streven naar verbetering, volgens de pijlers van LACCS: Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en Stimulerende tijdsbesteding.

Belangrijke rol voor ouders

Ouders spelen in onze werkwijze een belangrijke, centrale rol. We zijn heel alert in het delen van geluksmomenten met ouders, bijvoorbeeld via FaceTime of met een foto of filmpje via Whatsapp. Maar ook in praktische zin wordt er veel kennis uitgewisseld. Ouders kennen hun kind het beste, en daarom vragen wij vaak om mee te denken over vragen die wij hebben in de begeleiding. We hebben samen met ouders de 'samen zien-app' ontwikkeld die faciliteert in het meedenken over zulke vraagstukken. Meer informatie over onze visie op dit gebied, lees je in het interview dat onze collega Tessa Siepe hierover gaf aan de VGN.