Topmenu

Woon- en logeerhuis De Marius Meijboom

Innovatie

Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel. Onze begeleiders zijn continu bezig met de vraag 'Hoe kunnen wij de kwaliteit van leven van onze bewoners verhogen?' en zij denken na over manieren om dit voor elkaar te krijgen. De inzet van innovatieve technologie speelt daarbij een grote rol. We zetten veel bestaande producten in zoals de CRDL, Tovertafel, Robot Kat en het Akka plateau.

Het komt regelmatig voor dat reguliere producten niet geschikt/passend zijn voor onze bewoners, dan is maatwerk nodig. We passen zelf producten aan zodat onze bewoners er mee kunnen werken, zo hebben we een plantenspuit omgebouwd zodat deze met een schakelknop kan worden bediend.

Aangepast gamen is ook een topic waar we mee aan de slag gaan. Het spelen van reguliere games zoals Fifa, Minecraft en Trackmania met de gewone besturing is voor veel bewoners niet mogelijk. Door middel van schakelknoppen kunnen ze dit (samen met anderen) wel. Hierdoor kunnen ze ook samen met bijvoorbeeld broers en zussen of anderen gamen.
Nog een aantal voorbeelden van projecten:

Samen Zien-app

We ontwikkelden in samenwerking met ouders de SamenZien-app. Via een beveiligde server delen we beelden van het gedrag van een bewoner, waardoor we samen met ouders, begeleiders en gedragsdeskundigen sparren over mogelijke oplossingen.

We gaan het maken

Ook werkten we mee aan het project 'We gaan het maken' van Cordaan, waarin we een van onze bewoners meer zelfstandigheid gaven, door haar de mogelijkheid te geven om zich zelfstandig door de woning te verplaatsen. Dit hebben we gerealiseerd door haar met haar spraakcomputer het Akka-plateau te laten bedienen.

Klein Geluk

We nemen daarnaast deel aan het project Klein Geluk van Stichting EMB Nederland, Platform EMG, Quality of Life Centre en Social Envoy, waarbij wij als zorgverleners via nieuwe, innovatieve gespreksvormen nadenken over hoe mensen met EMB geluk ervaren.

Ga terug naar de hoofdpagina