Topmenu

Ons Tweede Thuis opent JIJ&IK winkel in de Ophelialaan Aalsmeer

Een nieuwe winkel in de Ophelialaan Aalsmeer voor Ons Tweede Thuis

Ons Tweede Thuis krijgt er binnenkort een nieuwe winkel bij in de Ophelialaan Aalsmeer. Medewerkers en cliënten gaan dit runnen. De naam wordt ‘JIJ en IK’ en het is een gezamenlijk initiatief met Stichting DownTown Ophelia. Het doel van de winkel is dat meer mensen met een verstandelijke beperking kunnen meedoen aan de maatschappij

In het voormalige pand van Mitchjo, tussen Restaurant Oh! en Ridder & Co, zijn binnenkort allerlei cadeauartikelen te koop, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Zo kun je er terecht voor de meest uiteenlopende houtproducten, kaarsen, textiel of porselein. Maar ook kunstzinnige spullen kun je er kopen, zoals schilderijen en kaarten. Alle  producten maken wij zelf op onze eigen verschillende dagcentra in de regio.

Een JIJ&IK winkel in Aalsmeer: de droom van medewerkers

Een droom komt uit voor medewerkers Cynthia Stolwijk, Kelly Vink en Kim Maarse. Zij hebben zich binnen de organisatie hard gemaakt voor dit initiatief. “Wij wilden dit al zo lang,” legt Cynthia, locatiemanager Dagcentrum Middelpolder, uit. “Onze mensen maken zoveel mooie producten, die verdienen gewoon een echte winkel en een breed publiek.” En winkel in Aalsmeer ontbrak nog. We hebben wel al winkels in Badhoevedorp (de Goede Buur), Haarlem (Kunst om de hoek) en in Hoofddorp (Eigen Stijl). Daarnaast verkopen de meeste dag- en activiteitencentra ook spullen. ,

Kim, werkzaam bij Dagcentrum Amstel-Meer, was in contact gekomen met het bestuur van Stichting DownTown Ophelia en toen ging het balletje snel rollen. “Zij waren ook ontzettend enthousiast en hebben meegedacht over de plek. Alles viel op een gegeven moment samen. Echt geweldig dat dit nu gelukt is. We gaan het in eerste instantie acht maanden proberen, maar hopen natuurlijk dat het lukt om door te zetten.”

Samenwerking winkeliers voor de JIJ&IK winkel

De komende weken wordt er hard gewerkt aan het inrichten van de winkel. Naast de verkoop van spullen komt er ook een klein atelier waar spullen gemaakt gaan worden en later mogelijk ook een koffiecorner. Vanuit de winkeliers wordt enthousiast gereageerd op de komst van de JIJ  & IK winkel. “Het is een aanwinst voor de straat.” aldus Ingrid Kranenburg van kinderkledingzaak Teddy’s en Stichting DownTown Ophelia, die het ook een droom vindt die uitkomt. “Wij willen graag veel met ze gaan samenwerken. De mensen die  daar werken kunnen bij de winkels ook allerlei klusjes gaan doen.  Bij mij ligt er genoeg klaar. Zij blij, maar zeker ook wij als ondernemers in de straat. Nu is het iedere dag een beetje DownTown in de Ophelialaan.”

Down Town Ophelia kiest de JIJ&IK winkel als goed doel

Met het evenement op 2 juni jl. heeft DownTown Ophelia geld opgehaald door onder andere sponsors en de loterij. “We wilden dit geld heel graag schenken aan een goed doel dat onze boodschap uitdraagt,” zegt Ilse Zethof, bestuurslid van DownTown Ophelia. “En dat is deze winkel natuurlijk helemaal. Hier kunnen mensen met een verstandelijke beperking ook meedoen in de maatschappij, want ze kunnen meer dan wij denken. Vanuit DownTown Ophelia gaan we ze ook meehelpen met de promotie en zelfs zorgen voor personeel op de zaterdagen. Zo bijzonder deze samenwerking.”

De openingsdatum van de winkel wordt binnenkort bekendgemaakt.

Meer informatie:

 

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. JIJ&IK Winkel Ons Tweede Thuis in Aalsmeer gaat open op 30 november 2018 - Ons Tweede Thuis - 27/11/2018

    […] Lees ook het vorige nieuwsbericht. […]