Verstandelijke beperking

Bij Ons Tweede Thuis ondersteunen we mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we op basis van ervaring en deskundigheid. Ons uitgangspunt in de begeleiding is dat we willen bijdragen aan een goed leven voor de cliënt. Dan is het belangrijk om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wie de cliënt is, wat zijn behoeften zijn en wat hij kan en aankan en waardoor dit wordt beïnvloed. De ondersteuning stemmen we af samen met de cliënt en/of zijn naasten.

Wij ondersteunen mensen met een lichte verstandelijke beperking op verschillende manieren. Wij bieden intensieve zorg en begeleiding in onze woonvoorzieningen met groepswoningen, en appartementencomplexen waar 24 uur per dag begeleiding aanwezig is. Daarnaast bieden we dagbesteding (ook intramuraal), werkplekken en ondersteunen we bij re-integratie naar een betaalde baan.

Wonen en Logeren

Heb jij of een familielid begeleiding nodig? Ons Tweede Thuis biedt veel verschillende soorten (groeps)woningen in de hele regio met begeleiding op maat.

Lees meer over Wonen en Logeren

Werken en dagbesteding

Ons Tweede Thuis biedt op veel verschillende plekken werk- of naar dagbestedingsplekken. Alle werkplekken hebben hun eigen sfeer en kenmerken. Maar overal kijken we wat je kunt en áánkunt.

Lees meer over Werken en dagbesteding

Ondersteuning thuis

Heb je behoefte aan een steuntje in de rug? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke en praktische vragen? De wijkteams van Ons Tweede Thuis helpen jou in je eigen omgeving. Samen kijken we welke ondersteuning je nodig hebt en welke mogelijkheden er zijn.

Lees meer over Ondersteuning thuis

Advies en therapie

Het Adviespunt van Ons Tweede Thuis biedt consultatie, advies, therapie, diagnostiek, behandeling en training. Het Adviespunt hanteert een transdisciplinaire aanpak en levert behandeling op maat.

Lees meer over Advies en therapie

Observatie en behandeling

Op twee van onze locaties bieden wij observatie en behandeling. Beide locaties liggen in een landelijke omgeving en hebben veel buitenruimte.

Lees meer over Observatie en behandeling

Alle locaties

Bekijk op de kaart welke bij welke locatie van Ons Tweede Thuis je terecht kunt voor de zorg en begeleiding waar jij naar op zoek bent.

Lees meer over Alle locaties

Verhalen over JIJ & IK

Wonen bij woonvoorziening Admiraal de Ruyterlaan

Werner, Trix, Hannie, Marinda, Gert, Patrick en Frederike
Begeleiders en bewoners
Admiraal de Ruyterlaan, Uithoorn

Woonvoorziening Admiraal de Ruyterlaan ligt aan de gelijknamige weg in Uithoorn. Het is onderdeel van een huizenblok aan de voet ...

Lees meer
Lees meer over Wonen bij woonvoorziening Admiraal de Ruyterlaan

Rody Dondertman, Het kattenhotel

Wim en Rody
Eigenaar en vrijwilliger
Kattenhotel Tante Betje, Aalsmeer

Actief bezig zijn, contact met mensen en nuttig zijn, dat zijn de motieven van Rody om vrijwilligerswerk te doen bij ...

Lees meer
Lees meer over Rody Dondertman, Het kattenhotel

Tot rust komen op Sluis-Zicht

Michel, Laura en Anne
Bewoners en begeleider
Sluis-Zicht, Nes aan de Amstel

Sluis-Zicht is een locatie van Ons Tweede Thuis in de weilanden bij Nes aan de Amstel. De locatie is gebouwd ...

Lees meer
Lees meer over Tot rust komen op Sluis-Zicht

Wat kunnen de zorgbemiddelaars voor je betekenen?

Marleen en Joke
Zorgbemiddeling
Dienstencentrum, Aalsmeer

Wie vragen heeft over het aanbod van Ons Tweede Thuis kan terecht bij de zorgbemiddelaars. Zij denken mee: met mensen ...

Lees meer
Lees meer over Wat kunnen de zorgbemiddelaars voor je betekenen?