Het kan gebeuren dat je, om welke reden dan ook, een andere woon- of werkplek nodig hebt. Dan is het belangrijk om uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Welke begeleiding voor jou belangrijk is en of die begeleiding je helpt. Observatie en behandeling is altijd tijdelijk. Het gaat erom dat je weer teruggaat naar je oorspronkelijke woon- en werkplek.

Onze medewerkers zijn deskundig: zij kunnen je goed begeleiden en oplossingen zoeken. Bovendien kunnen we experimenteren met verschillende soorten begeleiding. Zo kunnen we kijken wat het beste bij je past.

Ons Tweede Thuis heeft twee voorzieningen voor observatie en behandeling: in Amsterdam-Oost en Nes aan de Amstel. Beide liggen in een landelijke omgeving en hebben veel buitenruimte. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedereen doet mee met huishoudelijke klussen zoals schoonmaken, koken of de was doen.

Je hebt een volledig dagprogramma. Overdag ga je naar het dagcentrum op hetzelfde terrein. Daar kun je ook diverse vormen van therapie krijgen. De begeleiders van het wooncentrum helpen je ’s avonds en in het weekend om je vrije tijd in te vullen.

Observatie en behandeling is bestemd voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking die door hun gedrag speciale aandacht nodig hebben.

Goedemorgen,
hoe kunnen wij je helpen?

Verhalen over JIJ & IK

Tot rust komen op Sluis-Zicht

Michel, Laura en Anne
Bewoners en begeleider
Sluis-Zicht, Nes aan de Amstel

Sluis-Zicht is een locatie van Ons Tweede Thuis in de weilanden bij Nes aan de Amstel. De locatie is gebouwd ...

Lees meer
Lees meer over Tot rust komen op Sluis-Zicht