Heb jij of een familielid zorg en begeleiding nodig? Wij bieden dat 24 uur per dag in onze woonvoorzieningen; dichtbij en intensief, of op afstand en op oproepbasis. Zo vinden we altijd een vorm die past.

Appartementen

In onze appartementencomplexen is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Je hebt je eigen voordeur en appartement met eigen sanitair. Meestal is er een restaurant of groepsruimte waar je kunt eten. Daar kun je ook mee doen aan allerlei activiteiten. Je zorgt zelf voor je huishouding. De begeleider helpt je daar eventueel bij. Er is altijd begeleiding aanwezig. ’s Nachts is er een slaapwacht.

Groepswonen

Sommige mensen hebben behoefte aan veel ondersteuning en aan de gezelligheid en geborgenheid van een groep. Als dat voor jou ook zo is, dan is een woonvoorziening misschien wel een fijne plek. Je hebt daar je eigen slaapkamer (vaak met eigen sanitair) en er is een gezamenlijke huiskamer. Daar kun je met elkaar eten, koffie drinken en bijvoorbeeld samen tv kijken of spelletjes spelen. De medewerkers zorgen voor alle huishoudelijke zaken. Jij helpt mee als je dat kunt. Er is altijd begeleiding aanwezig. Er zijn wooncentra met dagbesteding op hetzelfde terrein, voor mensen met een ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. De begeleiding is hierop afgestemd en er zijn hulpmiddelen zoals tilliften of uitluisterapparatuur.

Logeren

Ons Tweede Thuis heeft op enkele locaties beperkt logeerplekken. We kijken samen welke locatie het beste past qua omgeving, andere cliënten en begeleiding. De logee komt op afgesproken tijden en sluit aan bij de vaste bewoners van de groep. Dat kan een nacht of een weekend zijn.

Goedemorgen,
hoe kunnen wij je helpen?

Verhalen over JIJ & IK

Wonen bij woonvoorziening Admiraal de Ruyterlaan

Werner, Trix, Hannie, Marinda, Gert, Patrick en Frederike
Begeleiders en bewoners
Admiraal de Ruyterlaan, Uithoorn

Woonvoorziening Admiraal de Ruyterlaan ligt aan de gelijknamige weg in Uithoorn. Het is onderdeel van een huizenblok aan de voet ...

Lees meer
Lees meer over Wonen bij woonvoorziening Admiraal de Ruyterlaan

Max Veldhuisen, Ik zit ook op voetbal

Max, Mirjam en Aldert
Cliënt, trainer en vrijwilliger
KDO, de Kwakel

“Ik zit ook op voetbal”, Max Veldhuisen kan het zeggen want hij zit in het G-team van KDO in De ...

Lees meer
Lees meer over Max Veldhuisen, Ik zit ook op voetbal

ECHT meedoen in de wijk, vanuit je kracht

Ageeth en Joan
Begeleider en cliënt
Wijkteam, Amstelveen

Er zijn in Nederland veel kwetsbare mensen die zelfstandig wonen en die het niet lukt om mee te doen in ...

Lees meer
Lees meer over ECHT meedoen in de wijk, vanuit je kracht

Meedoen op locatie geeft wij-gevoel

Bas, Tineke en Joop
Ouders
Westwijk, Amstelveen

“Wil er iemand melk in de koffie”, klinkt het uit de keuken. Bas de Voogd, vader van Ellis, is in ...

Lees meer
Lees meer over Meedoen op locatie geeft wij-gevoel