Topmenu

Ons Tweede Thuis 50 jaar

Geboren op 29 december 1967 en nu dus 50 jaar! 50 jaar Ons Tweede Thuis en dat gaan we vieren met het JIJ&IK het festival op 8, 9 en 10 juni 2018. Een festival waar iedereen op de eigen manier aan mee kan doen. Of je nou een beperking hebt of niet. Meer informatie volgt in de loop van de komende maanden. Zet alvast de datum in je agenda.

Het begin

Het begon allemaal officieel op 29 december 1967 bij de notaris: “Heden de 29e december 1967 verschenen voor mij Huibert van Everdingen, notaris ter standplaats Haarlemmermeer: (………) die verklaarden te hebben afgezonderd een bedrag van f 150,= om daarmee in het leven te roepen een stichting met de naam Ons Tweede Thuis,…” Ouderverenigingen ‘Het Zorgenkind’, ‘Helpt Elkander’ en ‘Philadelphia’ en de drie Sociaal Pedagogische Diensten van Amstelland en de Meerlanden hadden de handen ineen geslagen. Vrij uniek in die tijd waarin iedereen in de zuil van de eigen levensbeschouwing zat.

Nu meer dan 70 locaties

50 jaar geleden moesten mensen met een beperking voor een woonplek naar de grote instituten elders in het land. Dat moest anders, dachten de ouderverenigingen. En het kon anders want nu heeft Ons Tweede Thuis meer dan 70 locaties in de regio Amstelland en de Meerlanden, Haarlem en Amsterdam en is er ook ondersteuning thuis of op de werkplek.

Meer lezen over de geschiedenis van Ons Tweede Thuis? Kijk dan op de website.

 

Comments are closed.