Topmenu

Vaccinatie cliënten start vanaf 18 januari 2021

Ons Tweede Thuis begint vanaf 18 januari met het vaccineren van cliënten op de woonlocaties. Minister Hugo de Jonge kondigde de start van de vaccinatie van cliënten in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg aan tijdens de persconferentie op 12 januari. Tegelijkertijd kondigde hij verlenging van de lock-down aan.
Ons Tweede Thuis is 1 van de 10 organisaties die als eerste cliënten gaan vaccineren. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. 

Wat betekent dit concreet voor Ons Tweede Thuis?

  • We starten met vaccineren van cliënten die bij ons wonen, die 18 jaar en ouder zijn én die onder behandeling zijn bij een arts verstandelijk gehandicapten of specialist ouderengeneeskunde van Ons Tweede Thuis. 
  • Cliënten die een eigen huisarts hebben (en geen AVG), krijgen een oproep van de huisarts zelf. Dat is op een later moment. Dit zijn bijvoorbeeld cliënten die alleen dagbesteding hebben van Ons Tweede Thuis, cliënten die begeleid zelfstandig wonen, cliënten die bij ons logeren en cliënten die zelfstandig wonen met adl-zorg.  ​​​​​​​

Minister de Jonge gaf aan dat het doel is om alle kwetsbare mensen, wonend in zorgorganisaties en thuiswonenden, voor het begin van de lente te vaccineren. Uiteraard is dit afhankelijk van de leveringen van de vaccins. 

Informatie voor cliënten en verwanten

De locaties van Ons Tweede Thuis informeren zelf hun cliënten en verwanten. Vorige week zijn we al gestart om hen voor te bereiden op de komende vaccinatie. Klik hier voor meer informatie. 

Vragen

Stel je vraag per email aan corona@onstweedethuis.nl 

Persvragen

Mariska van Woensel
m.vanwoensel@onstweedethuis.nl
06 – 46 603535

Cliënten van Ons Tweede Thuis vertellen over de coronavaccinatie.

Comments are closed.