Topmenu

Een computercursus van de academie

Denk je dat je meer kan dan je nu doet? Wil je jezelf graag verder ontwikkelen en zelfstandiger worden? De ACADEMIE van Ons Tweede Thuis geeft daarvoor cursussen en workshops. Een computercursus bijvoorbeeld, op woonvoorziening Zijdelveld.

Hanneke

“Hoe laat gaat de bus naar Alphen en hoe laat gaat hij weer terug? En als ik naar het busstation loop, wat voor weer is het dan? Gaat het regenen, want dan moet ik mijn jas meenemen… Mijn hemel, je vraagt je wat af op een dag en bijna allemaal aan de begeleiding. Nou, ik was er eigenlijk helemaal klaar mee. Dat is toch niet zelfstandig. Ik wil het zelf uitvinden.”

Mijn hemel, je vraagt je wat af op een dag en bijna allemaal aan de begeleiding. Ik wil het zelf uitvinden.

Nico

“Ik heb een weekbudget, dus ik wil weten wat er op mijn rekening staat. Weet je het niet, dan heb je een probleem. Laatst stond ik weer te gokken bij de kaasboer, gaat het net wel of net niet? Nu moet ik naar de bank in het volgende dorp fietsen en kan daar op de automaat kijken hoeveel er nog op staat. Gekkigheid eigenlijk. Ik hoor iedereen praten over mobiel bankieren, maar ja, computers hè. Ik ben uit de tijd van het schoolbord en heb dat nooit geleerd.

Ik ben uit de tijd van het schoolbord en heb dat nooit geleerd.

Mario

“Ik ben een man van papier. Ik schrijf gedichten, stuur brieven. Alleen, ik heb het gevoel dat de tijd me begint in te halen. Niemand schrijft meer met een pen. Papier gaat in de bak en als je contact met iemand wil, stuur je een e-mail. Zelf meegaan met mijn tijd, ik geloof dat het belangrijk is. Er zal niet altijd iemand klaar staan om me te helpen.”

Zelf meegaan met mijn tijd, ik geloof dat het belangrijk is. Er zal niet altijd iemand klaar staan om me te helpen.

Hanneke, Nico, Mario

“En nu dus die cursus. Het gaat in stapjes, je wil vaak te snel gaan en dan wordt het al gauw onbegrijpelijk. We zijn begonnen met het aanzetten van de computer, en weer uitzetten. Het begin en het eind. Lekker overzichtelijk. Nu gaan we verder. We leren met het toetsenbord omgaan. Straks de reisplanner, de buienradar en mobiel bankieren. Soms duizelt het, maar we zetten door!”

Dit verhaal komt uit het JIJ & IK magazine.

December 2020
Comments are closed.