Topmenu

Jacky van Rooijen, Academie

Van dromen naar doelen voor meer werkplezier

De ACADEMIE kan jou helpen in jouw zoektocht
Jacky van Rooijen is 18 jaar en heeft een droom: 
werken in de ouderenzorg. Hoe realiseer je dan zo’n droom? 

Waarom de ouderenzorg?

“Een klein beetje aandacht maakt oudere mensen blij en gelukkig. En als ik dat kan geven, maakt mij dat ook gelukkig. Ik vind het fijn om met ouderen te wandelen, lekker een praatje te maken en samen te genieten van het buiten zijn. Ook ben ik goed in keukenwerkzaamheden zoals koffiezetten, tafels dekken en drinken inschenken. Dit doe ik nu ook twee dagen per week in de keuken van Spoorzicht. 

Ik heb afwisseling nodig. Het werken met ouderen is afwisselend. Want het is mensenwerk en ieder mens is anders. Op Spoorzicht doe ik nu iedere dag hetzelfde en dat vind ik niet fijn.” 

Wat heb je nodig?

“Ik kan goed zelfstandig werken, maar als mij iets niet lukt raak ik toch wel snel in paniek. Dan is het voor mij belangrijk dat ik op iemand kan terugvallen die mij helpt. Dat heb ik nodig om mij verder te ontwikkelen. Ik heb al stage gelopen in de ouderenzorg. Daar was de begeleiding niet aanwezig, dus dat werkte niet goed. Nu zoek ik een werkplek of een opleiding in de ouderenzorg waar deze begeleiding wel is.”

De ACADEMIE

“Ik praat veel over mijn droombaan met mijn begeleiders Anne en Theresa. Zo heeft Anne mij op het idee gebracht om eens te kijken of de ACADEMIE van Ons Tweede Thuis mij kan helpen. Ik heb toen de website bezocht. Dat leek me wel wat en ik heb daarna samen met mijn moeder een afspraak gehad met Yvonne van de ACADEMIE. Het is nog even zoeken wat het beste bij mij past qua opleiding. De eerstvolgende stap is nu een gesprek met een jobcoach.”

Dit verhaal komt uit het JIJ & IK magazine.

December 2020
Comments are closed.