Topmenu

Werken met beperking bij Oude Veiling Aalsmeer

Het zonnetje schijnt in de Marktstraat in Aalsmeer en het carillon speelt een vrolijk liedje. Ingeborg Ducardus, Kim de Haan en Nina Staudinger zetten op het terrasje voor de Oude Veiling de tafeltjes klaar. Een vrolijk kleed erover, een vaasje bloemen erop en de gasten kunnen komen. De Oude Veiling is op donderdag en vrijdag weer open. Een mooi project gericht op de buurt, waarin Ons Tweede Thuis en Amstelring nauw samenwerken.

De Oude Veiling wil ‘huiskamer van Aalsmeer’ worden. Waar iedereen binnen kan lopen voor een kop koffie, maar waar ouderen ook terecht kunnen voor een spelletje, een praatje of een activiteit. Ingeborg, begeleider bij Amstelring: “Daarnaast zijn we er voor mensen die vereenzamen of structuur nodig hebben en op verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts komen.”

Spannende werkplek

Kim en Nina zijn blij met hun nieuwe werkplek, maar .… het was in het begin wel spannend. Nina: “Ja, best eng: waar ga ik werken en met wie. Maar het is erg gezellig hier. Ik heb twee leuke collega’s. We werken goed samen en kunnen alles tegen elkaar zeggen.” Kim vult haar aan: “Het is leuk om nieuwe dingen te leren maar het kost veel energie. Mijn hoofd gaat dan wel vol zitten.” “Dan moet ik je even aansporen om te zeggen dat het wel wat veel is”, gaat Ingeborg door. “Ik ben ook blij met jullie. Jullie zijn betrouwbaar en jullie zetten je enorm in.”

Meedenken

De Oude Veiling als huiskamer van Aalsmeer is een nieuw project. Nina en Kim doen volop mee om het tot een succes te maken. “We zorgen dat het klaar is voor de gasten. Alles is nu schoon en gezellig. De sfeer is gezellig. Het is leuk om met mensen een praatje te maken. Er mogen alleen wel wat meer mensen komen. We denken graag mee hoe we het bekend kunnen maken.
Nina heeft bedacht dat we bij de bibliotheek kunnen flyeren en we hebben hartjescakejes gebakken om uit te delen met de uitnodiging om langs te komen,” aldus Kim en Nina. De dames hebben ook binnen Ons Tweede Thuis flyers uitgedeeld om groepen uit te nodigen om bij de Oude Veiling te komen koffiedrinken of lunchen.

High tea

“Team OV, team Oude Veiling, zo noemen we ons”, vertelt Ingeborg, “we zijn een echt team. We hebben vrijwilligers die komen helpen als het druk is. Op 15 september was er een succesvole high tea als start van de Oude Veiling. Met thee en taart, gezelligheid en muziek en een presentatie van het nazomerprogramma.”

De Oude Veiling is open op donderdag en vrijdag en is gelegen aan de Marktstraat 19 in Aalsmeer. Meer informatie: Geertina Hendriksen: 06-12776772 (Amstelring Dagbesteding) of ghendriksen@amstelring.nl.

Dit verhaal valt onder de volgende tag(s):

Comments are closed.