Ad vertelt: Van vrijwilligerswerk word je rijk!

Ad
Vrijwilliger
Ons Tweede Thuis

Uiteraard niet rijk in geld maar wel krijg je ontzettend veel voldoening van wat je doet voor mensen met een beperking, die niet kunnen doen wat voor ons als ‘gezonde mensen’ heel normaal is.

Zo heb ik mezelf ruim 25 jaar geleden als vrijwilliger aangemeld bij Ons tweede Thuis. Toen had ik nog geen idee wat ik zou willen/kunnen doen en waar behoefte aan was. Want wat je natuurlijk niet moet doen is het werk van de professional (betaalde kracht) overnemen.

Maar goed, toen ik had aangegeven wat ik zou willen en kunnen, is het langzaam begonnen. Wandelen met bewoners op woensdagmiddag, patatje onderweg eten, meehelpen met kerkviering en disco….. en voordat je het weet doe je al een heleboel. En bijna altijd ga je met een heel goed gevoel naar huis!

Voor mij was en is dit vrijwilligerswerk heel leuk om naast een vaste baan te doen. Met name om iets te doen dat in het geheel niet lijkt op dat betaalde werk.

Nu ben ik inmiddels ruim een jaar met vervroegd pensioen en heb ik m’n vrijwilligerswerk zelfs iets uitgebreid! Op dagcentrum Westwijk ben ik twee halve dagdelen bezig om de cliënten te helpen met boodschappen halen, fietsen, wandelen en kleine (technische) klusjes te doen. Ook ben ik af en toe invalchauffeur op de grote blauwe OTT-bus.

Twijfel je nog om vrijwilliger te worden?

Other stories

Weg achter die geraniums

Peter Maars
Vrijwilliger
De Dijk, Amsterdam

Als je, zoals ik, zo’n 40 jaar maatschappelijk werker bent geweest en dan gepensioneerd wordt, ontstaat er van de ene ...

Lees meer
Lees meer over Weg achter die geraniums

Vrijwilligerswerk, genieten

Lydia en Galienne
Vrijwilliger en bewoner
Ons Tweede Thuis, Aalsmeer

Lydia de Vries zocht vrijwilligerswerk en vond dat op aalsmeervoorelkaar.nl. Nu zwemt zij al anderhalf jaar samen met Galienne ...

Lees meer
Lees meer over Vrijwilligerswerk, genieten

Vrijwilliger Willem: naar de voetbal

Willem en Frank
Vrijwilliger en bewoner
Zijdelveld, Uithoorn

“Ach man, ik hou helemaal niet van voetbal”, zei Willem toen hij gevraagd werd als vrijwilliger. Maar hij gaat nu ...

Lees meer
Lees meer over Vrijwilliger Willem: naar de voetbal