Max Veldhuisen, Ik zit ook op voetbal

Max, Mirjam en Aldert
Cliënt, trainer en vrijwilliger
KDO, de Kwakel

“Ik zit ook op voetbal”, Max Veldhuisen kan het zeggen want hij zit in het G-team van KDO in De Kwakel. Iedere zaterdag gaat hij naar de training. Hij wil wel meedoen met een interview, maar vindt dat best spannend. Hij heeft het goed voorbereid met zijn vader, Aldert, die elke zaterdag bij de training helpt.

Max haalt zijn spraakcomputer tevoorschijn en vertelt: “Het leukste vind ik de warming up. Rekken en strekken. Daarna doen we oefeningen. Vandaag oefenden we de bal inwerpen. We spelen geen wedstrijden, andere G-teams van KDO wel. Wij spelen tegen elkaar aan het einde van de training. Als het heel slecht weer is, trainen we binnen. Het is leuk om te voetballen. Ik vind het altijd leuk om Mirjam te plagen.” Van welke club ben jij fan, Max? “Ja, Ajax natuurlijk, duuh.”

Kunnen zeggen dat je ook op voetbal zit en iets te vertellen hebben als je thuis komt. Gewoon meedoen in de samenleving dus.

Dat kunnen de voetballers van het G-team door de inzet van vrijwilligers. Mirjam van Doorn is de hoofdtrainer maar kan niet zonder Aldert en de andere acht vrijwilligers. Mirjam: “Ik dacht zes jaar geleden toen ik een advertentie zag voor het G-team: ik heb helemaal geen verstand van voetbal…. maar wel verstand van mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben gaan kijken en was meteen verkocht. Inmiddels heb ik door het volgen van een cursus en  de hulp van anderen wel (een beetje) verstand van voetbal. Het is zo leuk, je krijgt er zoveel voor terug en je bent gewoon lekker buiten bezig.”

Aldert: “Mirjam is de baas. Zij heeft een natuurlijke autoriteit. Ik help. Dat Max meedoet, vind ik hartstikke leuk. Het is totaal geen opgave om hier elke zaterdag mee te doen. Je krijgt een band met de kinderen. Je ziet hoe zij zich ontwikkelen. Leren samenspelen bijvoorbeeld. Mooi toch?”

Other stories

Weg achter die geraniums

Peter Maars
Vrijwilliger
De Dijk, Amsterdam

Als je, zoals ik, zo’n 40 jaar maatschappelijk werker bent geweest en dan gepensioneerd wordt, ontstaat er van de ene ...

Lees meer
Lees meer over Weg achter die geraniums

Vrijwilligerswerk, genieten

Lydia en Galienne
Vrijwilliger en bewoner
Ons Tweede Thuis, Aalsmeer

Lydia de Vries zocht vrijwilligerswerk en vond dat op aalsmeervoorelkaar.nl. Nu zwemt zij al anderhalf jaar samen met Galienne ...

Lees meer
Lees meer over Vrijwilligerswerk, genieten

Vrijwilliger Willem: naar de voetbal

Willem en Frank
Vrijwilliger en bewoner
Zijdelveld, Uithoorn

“Ach man, ik hou helemaal niet van voetbal”, zei Willem toen hij gevraagd werd als vrijwilliger. Maar hij gaat nu ...

Lees meer
Lees meer over Vrijwilliger Willem: naar de voetbal