Rody Dondertman, Het kattenhotel

Wim en Rody
Eigenaar en vrijwilliger
Kattenhotel Tante Betje, Aalsmeer

Actief bezig zijn, contact met mensen en nuttig zijn, dat zijn de motieven van Rody om vrijwilligerswerk te doen bij kattenhotel Tante Betje in Aalsmeer.

Eigenaar Wim dacht toen hij Rody voor het eerst zag ‘die kan veel beter met honden werken’. Nu is hij erg blij met hem. En Rody… die heeft het prima naar z’n zin tussen al die katten. “Ik wilde actiever worden. Ik heb zelf een kat, Dino, en een hond, Rambo, een Jack Russel terriër. Daar loop ik veel mee buiten. Dat is leuk en hierdoor heb ik ook contact met andere mensen en voel ik me nuttig. Ik krijg begeleiding (vanuit begeleid zelfstandig wonen Aalsmeer, red.) omdat ik anders niet zo goed voor mezelf zorg, en formulieren en zo, dat is veel te ingewikkeld.

Ik deed niet zoveel en nu ben ik hier bezig. Dat was een idee van mijn jobcoach van BW Re-integratie. Misschien kan ik het nog wel eens uitbreiden. Werken bij een hondenuitlaatservice lijkt me trouwens ook wel wat.” Wim: “We hebben plek voor zo’n 80 katten. Daar willen we goed voor zorgen.

Katten moeten relaxed zijn, dat voelt Rody goed aan. Als je Rody ziet, verwacht je dat misschien niet met zijn stoere uiterlijk maar het gaat super.

Ik heb echt wat aan hem en ik hoop dat hij hier een goede tijd heeft.” Rody: “Het is vrijwilligerswerk en niets moet. Daar kan ik niet zo goed tegen, tegen moeten. Maar hier is het gewoon erg leuk. Ik word er zelf ook ontspannen van. Dat is wel belangrijk, dat vrijwilligerswerk leuk is om te doen. Ik maak de kattenbakken schoon, verwissel kussentjes als ze wat vies worden, stofzuig en zorg voor de katten. Als ze zenuwachtig zijn, ga ik erbij zitten en laat ik ze snuffelen. Je moet ze niet gelijk aaien. Als ze willen, knuffel ik wat met ze. Dat doe ik het liefste, lekker met de katten bezig zijn.”

Other stories