Topmenu

Verlengde leerweg van start

Je bent jong en net klaar met school. De wereld ligt voor je open. Althans, dat zou mooi zijn. De werkelijkheid van jongeren met een beperking ziet er vaak anders uit. Er zijn nauwelijks vervolgopleidingen voor hen. Nu wel: de Verlengde leerweg van Ons Tweede Thuis. Op 7 februari vond de officiële aftrap van Verlengde leerweg plaats in het Ammonite Hotel in Amstelveen.

Wat is Verlengde leerweg

Verlengde leerweg is maatwerk: samen kijken welke interesse een jongere heeft en welke mogelijkheden. Er zijn verschillende onderdelen: stage lopen, trainingen zoals leren solliciteren, ‘empowerment’ – leren wie je bent en wat je kunt – en verwerking. Verwerking is samen bespreken wat je geleerd hebt, wat goed ging en wat nog lastig is. Voor Ons Tweede Thuis is de samenwerking met het Ammonite Hotel heel mooi: trainingen voor jongeren met een beperking op een professionele locatie, midden in de samenlevin

Samenwerking met Ammonite Hotel

Donderdagmiddag 7 februari 2019 werd in het restaurant van Ammonite Hotel Amsterdam de samenwerking officieel gemaakt. Management en trainers van Ons Tweede Thuis, wethouders en enkele beleidmakers van de betrokken gemeentes en andere betrokkenen waren hierbij aanwezig. Ammonite Hotel Amsterdam heeft de betrokkenen van Ons Tweede Thuis welkom geheten.

Ammonite Hotel Amsterdam als sociale onderneming

‘Naast ons winstoogmerk willen wij ook wat betekenen voor de buurt met name Amstelveen en Amsterdam Zuid.’ zegt General Manager Arnoud Peeters van Ammonite Hotel Amsterdam. Ammonite wil zich maatschappelijk inzetten als sociale onderneming voor jongeren met een beperking die net van school komen en verder willen leren. Ammonite Hotel biedt Ons Tweede Thuis trainingszalen aan op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend. Op dinsdagochtend is er naast de trainingszalen ook een fitnessruimte beschikbaar.

Ammonite is het eerste Natural Art Hotel in de wereld waar edelstenen en fossielen als kunst tentoongesteld worden. De interieurarchitecten hebben dit thema doorgevoerd in het gehele interieur. 16 juli 2018 heeft het 4-sterrenhotel Ammonite Hotel Amsterdam met 227 kamers haar deuren geopend.

Comments are closed.