Topmenu

Werkproject Tuingroep


Adres: p/a Boslaan 25 (Bekijk in Google Maps)
2132 RJ, Hoofddorp
Telefoon: 0622662570
E-mail: tuingroep@onstweedethuis.nl

De Tuingroep is een werkproject voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke handicap. Zij houden van buiten werken in de natuur, kunnen lichamelijk werk in weer en wind aan, kunnen zonder toezicht werken aan een taak, kunnen rekening houden en omgaan met publiek en ze kunnen zelfstandig naar het werk reizen. De Tuingroep heeft een grote loods in Hoofddorp. Ertegenover staat het kinderdagcentrum De Zevenster. De kinderboerderij De Boerenzwaluw, winkels en bushaltes zijn op loopafstand.

Aan de Tuingroep kunnen maximaal twintig cliënten werken, die geholpen worden door minstens twee begeleiders. De cliënten maaien gras, schoffelen onkruid, knippen hagen, snoeien bomen en struiken, poten en rooien bloembollen en leggen nieuwe beplanting aan.

Bij de Tuingroep zijn altijd minstens twee begeleiders aanwezig. Eén daarvan heeft een pedagogische opleiding, en de ander een opleiding op het gebied van groenverzorging of tuinen. Daarnaast zijn er een gedragsdeskundige en een leidinggevende in dienst. De cliënten werken op weekdagen van 8.30 uur tot 15.30 uur.

Comments are closed.