Woonvoorziening GroenhofAdres: In de Wolken 206 (Bekijk in Google Maps)
1186 BP, Amstelveen
Telefoon: 020 - 4564600
E-mail: groenhof@onstweedethuis.nl

Zelfstandig wonen, je eigen leven zelf invullen en waar nodig ondersteuning op maat krijgen?

Woonvoorziening Groenhof biedt volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke en/of lichamelijke beperking die mogelijkheid: zelfstandigheid in combinatie met persoonlijke aandacht en passende ondersteuning.

Om hier te kunnen wonen ben je, met wat ondersteuning, in staat zelf je vrije tijd in te vullen, je relatie met familie en vrienden te onderhouden en je eigen huishouden te verzorgen. De begeleiding van Groenhof is individueel en vindt hoofdzakelijk plaats in je eigen appartement.

Overdag ga jij naar je eigen baan, naar de dagbesteding of naar een werkproject of vrijwilligerswerk. Op Groenhof stimuleren we je om actief aan de maatschappij deel te nemen en te participeren. In je vrije tijd kies je zelf voor de activiteiten die goed bij je passen.

Op Groenhof is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig en er is een slaapwacht, zodat er altijd opvang mogelijk is in noodsituaties.

In een deel van woonvoorziening Groenhof kun je leven volgens de joodse identiteit. Er is een koosjere keuken en er wordt invulling gegeven aan de joodse feestdagen en gebruiken.

Woonvoorziening Groenhof bestaat uit vijf woonlagen (begane grond en vier etages). Er zijn in totaal 52 één- en tweekamerappartementen. De appartemen­ten zijn ruim opgezet. De woonkamer is voorzien van een keukenblok met kookgelegenheid en een koelkast. De badkamer is voorzien van een toilet en een douche. Alle appartementen hebben een eigen meterkast en combiketel.
De hoeketages van iedere verdieping zijn bestemd voor mensen met een meervoudige beperking. Deze appartementen zijn rui­mer uitgevoerd en aangepast aan gebruikers van een rolstoel. In totaal zijn er vijf van deze appartementen in het complex aanwezig.

Er zijn vijf gemeenschappelijke ontmoetingsruimten, waar op vaste tijden begeleiding aan­wezig is. Op de begane grond is er een binnen tuin met een terras en op de derde verdieping is er een groot dakterras. De restaurants (koosjer en niet koosjer) zijn ook op de begane grond. Hier ben je altijd welkom om mee te eten of je maaltijd af te halen. In de kelder is een sportruimte, een wasruimte en parkeerplaats. Het hele gebouw is rolstoelvriendelijk.

Woonvoorziening Groenhof ligt in een rustige woonwijk aan de rand van Amstelveen. Pal ernaast ligt een winkelcentrum met veel voorzieningen. De haltes van tram en bus zijn dichtbij. Er zijn op loopafstand een buurthuis, een restaurant, sportvelden en verschillende voorzieningen.

Voor wie?

Woonvoorziening Groenhof is bestemd voor volwassenen, vanaf 18 jaar, met

  • een geldig indicatiebesluit VG3, VG4 en VG6
  • IQ >50

Woonvoorziening Groenhof is niet bestemd voor mensen met:

  • verslaving

Meer informatie

Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling en laat je adviseren door ons professionele team.

0297 – 353 872
zorgbemiddeling@onstweedethuis.nl

Comments are closed.