Topmenu

Echt goede zorg geven, hoe doen we dat?

Natuurlijk willen we dat onze ondersteuning cliënten echt helpt. Hoe doen we dat? Hoe zien we onze zorg? Wat vinden we belangrijk? Kortom, wat is onze zorgvisie. Het beeld van een boom helpt ons om onze zorgvisie te verwoorden. Een boom met grond waarin hij staat, met wortels, een stam, takken en bladeren.

De grond waarin we staan

De grond waarin we staan zijn onze rechten, plichten, wortels, beperkingen, mogelijkheden en behoeften. Daarin zijn we allemaal gelijk, ongeacht huidskleur, geslacht, levensbeschouwing of seksuele geaardheid.

Wortels: onze basishouding

Cliënten hebben een stevige basis nodig door een veilige en voorspelbare omgeving. Die bieden wij. We zijn er onvoorwaardelijk voor een cliënt. Met een open en accepterende houding. Met respect voor de normen en waarden van de ander. We verplaatsen ons in de ander en begrijpen zo beter wat zijn situatie is.

Stam: JIJ & IK

JIJ & IK, we gaan een relatie aan met de cliënt en zijn naasten. We vragen: wie ben je, wat maakt je blij, wat kun je en wat kun je aan, wat heb je nodig? We stemmen onze ondersteuning af met de cliënt en sluiten aan bij wie hij is.

Takken: methodieken

Vanuit de stam groeien de takken. Zo gaan wij verder vanuit onze basishouding en vanuit JIJ & IK. We gebruiken methodieken die ons handvatten en extra verdieping geven.

Bladeren: kennis en kunde

Heeft iemand nog meer of specifieke ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld bij complexe vragen? Dan kijken we wat het beste bij iemand past aan onderzoek, behandeling of training. En dan kijken we welke kennis of kunde de omgeving helpt om goede ondersteuning te bieden.

Onderbouwing en verdieping

Nieuwsgierig geworden? Lees hier de zorgvisie. Alleen al de foto’s zijn prachtig! Voor wie graag meer verdieping wil, is er ook nog de onderbouwing en verdieping op de zorgvisie. Lees die hier.

,

Comments are closed.