Update stakingsacties in Leerlingen- en zorgvervoer

28 november

Nu de onderhandelingen over de CAO weer zijn vastgelopen hebben de vakbonden alle medewerkers van de vervoerders Munckhof, Bios Groep, Citax, Connexxion, Dorenbos, Haars Groep, Noot, RMC, TCR, de Vlieger, Witteveen en Willemsen de Koning opgeroepen op om woensdag 30 november mee te doen met een landelijke 24-uurs staking.

Gevolgen voor Ons Tweede Thuis

Munckhof is één van de grotere vervoerders van Ons Tweede Thuis. Ook nu geldt dat medewerkers niet hoeven aan te geven aan de werkgever dat ze gaan staken. Vanuit eerste signalen is de stakingsbereidheid toegenomen waardoor de kans groot is dat ritten niet gereden kunnen worden. Ook kan niet uitgesloten worden dat werknemers van de overige vervoerders zich aansluiten bij de staking.

23 november

Het cao-overleg over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi dat gisteren hervat werd na een landelijke staking vrijdag, is mislukt. Leden van FNV in de sector hebben daarop besloten de stakingsacties voort te zetten. Volgende week woensdag 30 november wordt voor 24 uur gestaakt. De actie zal naar verwachting groter van opzet zijn. Zodra hierover meer bekend is zullen we hierover nader informeren.

17 november

De vakbonden en de werkgeversorganisaties gaan begin deze week weer in overleg. Vakbonden hebben afgelopen weekend aangegeven dat ze de stakingen opschorten maar dat er, als er geen nadere concessies komen, vrijdag weer acties komen.

De stakingen zijn regionaal en per taxibedrijf georganiseerd en worden minimaal 48 uur van tevoren aangekondigd. Voor maandag en dinsdag is er op dit moment nog niets bekend. Wel is zeker dat de vakbond voor vrijdag 18 november, taxibedrijf Munkhof in de regio Noord-Holland heeft opgeroepen om het werk neer te leggen. Deze actie heeft mogelijk impact op het vervoer van onze cliënten.

Precieze impact onzeker

Het kan voorkomen dat cliënten op de stakingsdagen onverwachts geen gebruik kunnen maken van het taxivervoer van de stakende vervoerder. Voor hoeveel cliënten dit daadwerkelijk geldt is nu nog niet bekend en ook moeilijk in te schatten. Volgens het stakingsrecht mogen chauffeurs namelijk tot op de ochtend van de staking zelf beslissen om mee te doen aan de staking, zonder hun werkgever daarover te informeren.

Staking Munkhof op vrijdag 18 november

De staking bij Munkhof is de eerste staking waar onze cliënten last van hebben. De dagbesteding is op 18 november gewoon open, maar we kunnen niet garanderen dat alle cliënten naar de dagbesteding vervoerd kunnen worden door Munkhof. Helaas kunnen wij geen alternatief vervoer vanuit Ons Tweede Thuis verzorgen.

Als je op de dag van de staking zelf uit voorzorg ander vervoer naar de dagbesteding regelt, geef dit dan aan bij de vervoerder.

We houden je op de hoogte

Er is op dit moment nog niets bekend over de stakingen op maandag 21 en dinsdag 22 november. Zodra dit bekend is, brengen we je daarvan op de hoogte via een update van dit bericht.

Other news

Winkel Ampersand feestelijk geopend

1 juni was de feestelijke opening van Ampersand.  Burgemeester Gido Oude Kotte van Aalsmeer en Susan Veenhoff, bestuurder van Ons Tweede ...

Lees meer
Lees meer over Winkel Ampersand feestelijk geopend

Kwaliteitsjaarverslag 2022

Elke dag ondersteunen en behandelen we mensen met een zorg of ondersteuningsvraag met als doel om bij te dragen aan ...

Lees meer
Lees meer over Kwaliteitsjaarverslag 2022

Podcast: een ongewoon goed gesprek

Samen, jij en ik, dat is het motto van Ons Tweede Thuis. Meedoen in de samenleving staat voorop. Maar wie ...

Lees meer
Lees meer over Podcast: een ongewoon goed gesprek