Kinderen met een beperking of ontwikkelingsachterstand

Soms hebben kinderen of gezinnen extra begeleiding nodig. Bijvoorbeeld als een kind een achterstand in de ontwikkeling of een beperking heeft. Ons Tweede Thuis ondersteunt deze gezinnen en kinderen op verschillende manieren. Het uitgangspunt in de begeleiding is dat we continu kijken naar wat het kind nodig heeft en hoe we die ondersteuning kunnen bieden. Dit doen we samen. We werken nauw samen met familieleden en het netwerk van het kind.

Ondersteuning thuis

Speciaal voor gezinnen met een kind met een beperking, of gezinnen waarvan de ouder(s) een beperking hebben, bieden wij ambulante begeleiding via de wijkteams. Deze teams hebben veel kennis en ervaring in huis en zijn nauw verbonden met de wijk en alle activiteiten en organisaties in de omgeving.

Lees meer over Ondersteuning thuis

Kinderdienstencentrum

Onze Kinderdienstencentra zijn er voor kinderen die een ontwikkelingsachterstand, autisme, (ernstige) (verstandelijke) beperking of gedragsproblemen hebben, en die niet naar een regulier kinderdagverblijf of een gewone school kunnen. Wij kijken wat er aan de hand is met een kind en proberen de ontwikkeling van het kind op allerlei manieren te stimuleren.

Lees meer over Kinderdienstencentrum

Logeren en wonen

Voor kinderen die vanwege hun beperking niet thuis kunnen wonen, bieden wij woonvoorzieningen speciaal voor kinderen. We zorgen op deze locaties zo veel mogelijk voor een natuurlijke opvoedingssituatie. Dat doen we in nauwe samenwerking met ouders, zij worden intensief betrokken bij de ondersteuning en begeleiding van hun kind.

Lees meer over Logeren en wonen

Verpleegkundige zorg

Op een van onze locaties, Verpleegkundig KinderZorghuis de Biezenwaard, bieden wij intensieve zorg aan kinderen met een ernstige en/of chronische aandoening. Dit vindt plaats in een huiselijke en veilige omgeving, waar ook oog is voor de ontwikkeling van kinderen, onder begeleiding van een professioneel pedagogisch team.

Lees meer over Verpleegkundige zorg

Na schooltijd

Kinderen willen spelen, met anderen of rustig alleen. Zij hebben daarvoor wel een veilige omgeving nodig. Die is er op school en thuis maar ook bij de buitenschoolse opvang, vakantieopvang en weekend-dagopvang van Ons Tweede Thuis.

Lees meer over Na schooltijd

Advies en therapie

Het Adviespunt van Ons Tweede Thuis biedt consultatie, advies, therapie, diagnostiek, behandeling en training. Het Adviespunt hanteert een transdisciplinaire aanpak en levert behandeling op maat.

Lees meer over Advies en therapie

Alle Locaties

Bekijk op de kaart welke bij welke locatie van Ons Tweede Thuis je terecht kunt voor de zorg en begeleiding waar jij naar op zoek bent.

Lees meer over Alle Locaties

Verhalen over JIJ & IK

Passende hulp voor kinderen door korte lijntjes

Melissa Deen
Begeleider
Kinderdienstencentrum De Zevenster, Hoofddorp

Je wilt natuurlijk het beste voor je kind. Maar wat nou als je kindje anders is en andere ondersteuning nodig ...

Lees meer
Lees meer over Passende hulp voor kinderen door korte lijntjes

Bijzondere kinderdienstencentra

Carolien en Abbey
Gedragsdeskundige en moeder
Wollewei, Haarlem

Wat maakt een kinderdienstencentrum van Ons Tweede Thuis bijzonder? Dat vragen we aan gedragsdeskundige Carolien Hammer en Abbey Gieske, moeder ...

Lees meer
Lees meer over Bijzondere kinderdienstencentra

Er gaat een wereld open

Sarah
Cliënt
KDC Nifterlake, Amstelveen

Sarah is samen met haar ouders en begeleiders op ontdekkingstocht. Met behulp van de spraakcomputer. Sarah kan die met haar ...

Lees meer
Lees meer over Er gaat een wereld open