Bij de buitenschoolse opvang, vakantieopvang en weekend-dagopvang van Ons Tweede Thuis kunnen kinderen lekker spelen en relaxen, in een veilige omgeving.

Speciale buitenschoolse opvang

Na schooltijd spelen met leeftijdsgenoten in een veilige en plezierige omgeving? Dat kan bij de speciale buitenschoolse opvang. Twee medewerkers begeleiden een groep kinderen en organiseren activiteiten rond allerlei thema’s.

De kinderen drinken na schooltijd eerst samen iets en gaan dan aan de slag: bouwen met lego, duplo, knex of blokken, tekenen, schilderen, huiswerk maken, een boekje lezen, spelen met verkleedkleren of poppenkastpoppen, spelletjes doen, sporten in de gymzaal, spelen op de computer of tv kijken. Iedere dag gaan we naar buiten: buiten spelen of met begeleiders boodschappen doen.

De speciale buitenschoolse opvang is na schooltijd tot half zeven ’s avonds. Je regelt zelf vervoer voor je zoon of dochter vanaf de school voor speciaal onderwijs naar huis. Tijdens de schoolvakanties is er vakantieopvang.

Voor wie?

Voor kinderen die de school bezoeken waar Ons Tweede Thuis SBSO aanbiedt.

Vakantieopvang

Vakantie is om van te genieten. Maar kinderen en jongeren met een beperking of achterstand in hun ontwikkeling hebben vaak hulp nodig bij de invulling van hun dag. Voor hen is er vakantieopvang tijdens alle schoolvakanties.

In groepen van 8 tot 12 kinderen worden elke dag allerlei activiteiten gedaan: spel en sport (binnen en buiten), creatieve activiteiten, boodschappen doen, naar de markt, koken of bakken, dagje uit (dierentuin, bos), bioscoop, muziek maken, DVD kijken. De vakantieopvang is van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur (niet op feestdagen) op verschillende locaties in de regio Amstelland en de Meerlanden en in Haarlem. Ouders brengen en halen kun zoon of dochter zelf.

Voor wie?

Voor kinderen die de school bezoeken waar Ons Tweede Thuis SBSO aanbiedt.

Weekend-dagopvang

Op een aantal van onze locaties bieden wij weekendopvang. Kinderen kunnen hier lekker spelen, relaxen en plezier maken met elkaar. Er worden leuke activiteiten aangeboden, zoals snoezelen, buiten spelen en spelletjes spelen.

Verhalen over JIJ & IK

Quintin en Kaj hebben een zus met een zwembad

Quintin en Kaj
Broers van Noa
KDC Nifterlake, Amstelveen

Zorgen doen we samen bij Ons Tweede Thuis. Familieleden en andere dierbaren van onze cliënten zijn meer dan welkom. ...

Lees meer
Lees meer over Quintin en Kaj hebben een zus met een zwembad

Bijzondere kinderdienstencentra

Carolien en Abbey
Gedragsdeskundige en moeder
Wollewei, Haarlem

Wat maakt een kinderdienstencentrum van Ons Tweede Thuis bijzonder? Dat vragen we aan gedragsdeskundige Carolien Hammer en Abbey Gieske, moeder ...

Lees meer
Lees meer over Bijzondere kinderdienstencentra

Moeder van Gaby over zondagopvang

Renata
Moeder
De Wollewei, Haarlem

“Weg”, Gaby is heel duidelijk: haar moeder moet weg. Ze is nu immers bij begeleidster Caroline op De Wollewei. Moeder ...

Lees meer
Lees meer over Moeder van Gaby over zondagopvang

Opa Ron over de bijzondere band met zijn kleinzoon

Ron Bieshaar
Opa van Thomas
KDC Nifterlake, Amstelveen

Zorgen doen we samen bij Ons Tweede Thuis. Familieleden en andere dierbaren van onze cliënten zijn meer dan welkom. ...

Lees meer
Lees meer over Opa Ron over de bijzondere band met zijn kleinzoon